"MI SMO U EPICENTRU TALASA TERORA": Netanjahu optužio Iran da organizuje napade protiv Izraela

Đ. G.

21. 08. 2023. u 21:30

IZRAELSKI premijer Benjamin Netanjahu optužio je Iran i njegove povezane grupe za organizovanje i finansiranje trenutnog talasa terora protiv izraelskih građana, rekao je on u ponedeljak tokom posete mestu najnovijih terorističkih napada na Zapadnoj obali.

МИ СМО У ЕПИЦЕНТРУ ТАЛАСА ТЕРОРА: Нетањаху оптужио Иран да организује нападе против Израела

Foto: AP Photo/Yuval Chen, Yediot Ahronot/AP Photo/Tsafrir Abayov

- Mi smo u epicentru talasa terora koji podstiču, usmeravaju i finansiraju Iran i njegovi zastupnici - rekao je Netanjahu kada je stigao u oblast Hebrona gde je ranije u ponedeljak ubijena Izraelka, a još jedan izraelski državljanin teško upucan. 

Prema rečima premijera, značajan deo ovog talasa terorizma odvija se pod spoljnom kontrolom.

- Preduzećemo mere i nastavićemo da preduzimamo dodatne mere, kako ofanzivne, tako i defanzivne, kako bismo se obračunali sa ubicama, kao i sa njihovim rukovodiocima iz inostranstva - rekao je Netanjahu.

Zajedno sa premijerom, mesto tragedije posetio je izraelski ministar odbrane Joav Galant, koji je takođe okrivio Iran za ono što se dešava.

- Važno je razumeti značajne promene koje se dešavaju na terenu. One su povezane sa iranskim finansiranjem i širenjem oružja pod vođstvom Irana. Iran koristi sva sredstva da naudi građanima Izraela - rekao je Galant u svom govoru.

Ranije u ponedeljak, neidentifikovani naoružani ljudi pucali su na izraelski automobil koji se kretao autoputem 60 u blizini grada Hebrona. U automobilu su bila tri civila - muškarac, žena i šestogodišnje dete. Od posledica napada umrla je žena koja je, prema pisanju medija, bila majka deteta, a muškarac je zadobio prostrelnu ranu. Ovo je drugi fatalni teroristički napad na izraelske građane u proteklih nekoliko dana. U subotu su palestinski teroristi ubili dvojicu Izraelaca u gradu Huvara na Zapadnoj obali.

21. avgust je Međunarodni dan sećanja i sećanja na žrtve terorizma. Od početka godine u raznim terorističkim napadima i napadima Palestinaca ubijeno je 40 izraelskih državljana, prenela je RIA.

BONUS VIDEO: RUSIJA - Visokoprecizna snajperska puška Astarta predstavljena na forumu Armija-2023

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)