"UKRAJINA NEĆE RAZMENITI TERITORIJE ZA MIR" Zelenski stavio tačku na priče o "skrivenim sporazumima"

Tanjug

21. 08. 2023. u 08:45

UKRAJINSKI predsednik Vladimir Zelenski izjavio je da ne zna ništa o bilo kakvim skrivenim sporazumima koji bi primorali Ukrajinu da razmeni svoje teritorije za mir, i insistira da Rusi moraju da snose odgovornost.

УКРАЈИНА НЕЋЕ РАЗМЕНИТИ ТЕРИТОРИЈЕ ЗА МИР Зеленски ставио тачку на приче о скривеним споразумима

Foto: Profimedia

- Ne znam o kakvim se sporazumima negde razgovara, o kakvoj razmeni naših teritorija. Imamo jedan dokument - formulu mira. Imamo jednu želju – mir. Formulisali smo kako mi to vidimo. Spremni smo za otvorenu diskusiju sa našim kolegama, tako da svet bude na istoj strani – na strani pravednog mira uz potpunu obnovu teritorijalnog integriteta Ukrajine - naglasio je Zelenski na zajedničkoj konferenciji za novinare sa premijerom Holandije Markom Ruteom, prenosi Ukrinform.

On je rekao da se ne može zaboraviti obaranje malezijskog aviona MH17, kao ni masakri u Buči i Mariupolju, samo zato što je prošlo vreme.

- U Rusiji verovatno razmišljaju ovako: zaboraviće te stvari i nekako ćemo se dogovoriti. Ovo je pitanje pravde. Nećemo tek tako dolaziti ni do kakvih dogovora. Neko mora da odgovara, a mi znamo imena tih ljudi - poručio je predsednik Ukrajine.

BONUS VIDEO:

RUSIJA: Kalašnjikov predstavio novu verziju jurišne puške AK-19

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)