"ZELENSKI SE SPREMA DA PREDA POLJSKOJ ZAPAD UKRAJINE": Žestoka optužba Lukašenka - "Već su formirane jedinice"

Tanjug

18. 08. 2023. u 07:36

UKRAJINSKI predsednik Vladimir Zelenski sprema se da Poljskoj preda zapadni deo zemlje, ali Ukrajinci to neće dozvoliti, tvrdi predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko.

ЗЕЛЕНСКИ СЕ СПРЕМА ДА ПРЕДА ПОЉСКОЈ ЗАПАД УКРАЈИНЕ: Жестока оптужба Лукашенка - Већ су формиране јединице

Foto: Profimedia/Ilustracija

- Ukrajinci to neće dozvoliti. Ali Zelenski ide ka tome. Doneta je odluka kojom su poljski policajci dobili skoro isti status kao ukrajinski - rekao je juče Lukašenko u razgovoru sa ukrajinskom novinarkom Dijanom Pančenko, prenosi TASS.

Dodao je da je to čuo, kao i da se Ukrajina za to priprema.

- Štaviše, u Poljskoj su već formirane vojne jedinice za pomoć Ukrajini. Ako uđu, nećete moći da ih vratite jer iza Poljske stoje Amerikanci - naveo je Lukašenko.

Tvrdi da će, ukoliko budu predati Poljskoj, zapadni delovi Ukrajine postati deo NATO-a.

- To će biti poljska teritorija. A biti deo Poljske znači biti deo NATO-a. Sve ide ka tome. To je neprihvatljivo za nas, kao i za Ruse - poručio je beloruski predsednik.

BONUS VIDEO: VOJNE VEŽBE NA TAJVANU - Tajpej simulira kineski napad na aerodrom Taojuan

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (2)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!