KANAĐANKA OSUĐENA NA 22 GODINE ZATVORA: Trampu poslala otrov ricin

Novosti online

18. 08. 2023. u 00:20

KANAĐANKA Paskal Ferije osuđena je na 22 godine zatvora nakon što se izjasnila kao kriva za optužbu da je, pored ostalih, bivšem predsedniku SAD Donaldu Trampu slala pisma koja su sadržala otrov ricin.

КАНАЂАНКА ОСУЂЕНА НА 22 ГОДИНЕ ЗАТВОРА: Трампу послала отров рицин

Foto: AP Photo/Andrew Harnik/ Hidalgo County (Texas) Sheriff's Office

Koverta sa otrovom upućena Trampu presretnuta je u septembru 2020, dok je on još bio predsednik, a Paskal Ferije je na sudu rekla da joj je žao što je njen plan propao i što nije mogla da zaustavi Trampa. Pored toga, rekla je da sebe ne vidi kao teroristu, već kao aktivistu, preneli su svetski mediji.

U pismu, na kojem je FBI pronašao njene otiske prstiju, Paskal Ferije je od Trampa tražila da odustane od predsedničke trke i dodala da je pronašla novo ime za njega- ružni klovn tiranin.

Ona je priznala da je sama napravila ricin od ostataka tzv. ricinusovog pasulja kod svoje kuće u Kvebeku i da ga je ubacila u koverat sa pismom.

Prema američkom Centru za kontrolu i prevenciju bolesti, ne postoji poznati protivotrov za ricin, koji, u zavisnosti od doze, može izazvati smrt u roku od šest do 72 sata.

sputnikportal.rs

BONUS VIDEO - OVAKO SE BRANI KRIMSKI MOST: Svuda je magla i dim

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona