"AMERIČKE SNAGE SU IZVRŠILE NOVI ZLOČIN": Sirija optužila SAD za napad na vojni autobus na istoku zemlje

Novosti online

12. 08. 2023. u 20:18

SIRIJSKO Ministarstvo spoljnih poslova optužilo je američke snage da su napale autobus sa sirijskim vojnicima u provinciji Deir el Zor na istoku zemlje.

АМЕРИЧКЕ СНАГЕ СУ ИЗВРШИЛЕ НОВИ ЗЛОЧИН: Сирија оптужила САД за напад на војни аутобус на истоку земље

Foto: Profimedia

- Američke okupacione snage izvršile su juče (petak) novi zločin. One i terorističke grupe napale su autobus koji je prevozio više vojnika Sirijske arapske armije na jugoistoku Deir el Zora, usled čega je nekoliko vojnika poginulo, a drugi su ranjeni - navodi se u saopštenju Ministarstva, prenosi sirijska državna agencija SANA.

Ministarstvo je istaklo da je „ova zločinačka teroristička agresija izvedena u okviru američke podrške terorističkim grupama, posebno DAEŠ-u (teroristička organizacija zabranjena u Rusiji) i njihovom korišćenju ove organizacije i separatističkih grupa za sprovođenje američkih planova za Siriju i region“.

U petak su sirijski bezbednosni organi saopštili da je dvadeset sirijskih vojnika poginulo, a deset je ranjeno u napadu militanata terorističke grupe DAEŠ na vojni autobus u Deir el Zoru.

Američka vojska nelegalno kontroliše teritorije na severu i severoistoku Sirije u provincijama Deir el Zor, Haseka i Raka, gde se nalaze najveća nalazišta nafte i gasa u Siriji. Zvanični Damask više puta je prisustvo američke vojske na svojoj teritoriji nazivao okupacijom i državnom piraterijom sa ciljem otvorene krađe nafte.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: OVAKO IZGLEDA RODOS NAKON POŽARA - Vatra je uništila sve pred sobom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!