POLITIČKA DISKVALIFIKACIJA: Bivšem premijeru Pakistana zabranjeno bavljenje politikom sledećih 5 godina

Novosti Onlajn

08. 08. 2023. u 21:23

IZBORNA komisija Pakistana je bivšem pakistanskom premijeru Imranu Kanu, koji je osuđen na zatvorsku kaznu zbog korupcije, izrekla zvaničnu zabranu bavljenja politikom u narednih pet godina.

ПОЛИТИЧКА ДИСКВАЛИФИКАЦИЈА: Бившем премијеру Пакистана забрањено бављење политиком следећих 5 година

Foto: Tanjug/ Jutjub HBO

- Imran Ahmad Kan Nijazi je diskvalifikovan iz političkog života na period od pet godina - navodi se u zvaničnom dokumentu, prenosi Rojters.

Prema pakistanskom zakonu, osuđena osoba ne može da se kandiduje ni za jednu javnu funkciju tokom perioda koji određuje Izborna komisija, a najviše na pet godina počevši od dana kada je izrečena presuda.

- Znali smo da je ovo neizbežno - izjavio je Kanov pomoćnik Zulfikar Buhari i potvrdio da će stranka osporavati ovu odluku na višoj sudskoj instanci.

Kan (70) je uhapšen u svojoj kući u Lahoreu i odveden u zatvor u blizini Islamabada, ali njegov pravni tim je uložio žalbu Višem sudu u Islamabadu u kojoj se zahteva da se poništi osuđujuća presuda, rekao je njegov advokat Naim Panjuta.

U žalbi se između ostalog navodi da je sud odbacio spisak svedoka odbrane dan pre izricanja presude, uz ocenu da je u pitanju "grubo kršenje pravde".

Sud je ubrzao sudski postupak nakon što je Kan odbio da prisustvuju ročištima uprkos ponovljenim pozivima i nalozima za hapšenje.

Kan je u središtu političkih previranja od kada je prošle godine zbačen s vlasti nakon što mu je izglasano nepoverenje u parlamentu.

BONUS VIDEO: VIDEO KOJI SE DELI DRUŠTVENIM MREŽAMA - Više od 400 Pakistanaca seksualno uznemirava Tiktokerku

(RT)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!