NEKOLIKO TRAGEDIJA U SAMO PAR DANA: Poginulo šestoro planinara na području Alpa

Tanjug

03. 08. 2023. u 00:21

ŠESTORO alpinista izgubilo je život u nesrećama koje su se u razmaku od nekoliko dana dogodile u švajcarskim Alpima, saopštila je danas policija.

НЕКОЛИКО ТРАГЕДИЈА У САМО ПАР ДАНА: Погинуло шесторо планинара на подручју Алпа

Foto: Piksabej

Dvoje alpinista, 37-godišnji muškarac i 33-godišnjakinja iz Ciriha, poginuli su u utorak dok su pokušavali da se popnu na Lagenhorn, iznad skijališta Sas-Fe, u kantonu Vale, izvestili su lokalni mediji.

Policija kantona Vale saopštila je i da je 19-godišnji stanovnik Berna pao i poginuo u ponedeljak dok je silazio s planine Stokhorn, koja je deo skijališta Cermata.

Ranije je policija Valea izvestila da su istog dana smrtno stradala još dvojica alpinista - 26-godišnji Francuz i 36-godišnji Holanđanin. Oni su poginuli u odronu kamenja tokom uspona na švajcarskom delu Mon Blana.

Dvadesetdvogodišnji holandski alpinista koji je tada povređen, još je u kritičnom stanju, rečeno je iz policije za novinsku agenciju ATS-Kiston.

U alpinističkoj nesreći život je izgubio i 47-godišnji nemačko-ukrajinski državljanin dok je pokušavao da se popne na Vajshorn, drugi najviši vrh u Švajcarskoj.

On je pao je s visine od 600 metara, saopštila je policija.

BONUS VIDEO: ZALEPILI SE NA AERODROMSKU PISTU: Klimatski aktivisti protestovali u Hamburgu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!