TRAGEDIJA U NACIONALNOM PARKU: Žena stradala od grizli medveda

Tanjug

24. 07. 2023. u 20:05

ŽENA je pronađena mrtva na stazi u blizini Nacionalnog parka Jelouston nakon što je verovatno došla u kontakt sa grizlijem, saopštili su zvaničnici parka.

ТРАГЕДИЈА У НАЦИОНАЛНОМ ПАРКУ: Жена страдала од гризли медведа

Foto: Unsplash

Tragovi grizlija otkriveni su u subotu nedaleko od tela žene u blizini grada Vest Jelouston u državi Montana, navodi se u saopštenju i dodaje da je žena pronađena nakon "očiglednog susreta sa medvedom", iako nije potvrđen uzrok smrti, prenosi Bi-Bi-Si.

Populacija grizlija u Montani je porasla poslednjih godina.

Nekoliko dana pre nego što je pronađeno telo žene, odeljenje za ribu, divlje životinje i parkove Montane upozorilo je posetioce i osoblje na povećanu opasnost od grizlija i pozvalo kampere i planinare da nose sprej za medvede i da obezbede hranu i smeće.

Rendžeri su izdali hitnu naredbu za zatvaranje oblasti u kojoj je žena pronađena, a koja je popularna među planinarima. U Jeloustonu žive dve glavne vrste medveda - grizli i crni medved.

Dok je ova druga mnogo manja, obe vrste se smatraju potencijalno opasnim.

Američka služba nacionalnih parkova procenjuje da je broj grizlija u širem području Jeloustona porastao sa 136 u 1975. na vrhunac od više od 1.000 u 2021. godini.

BONUS VIDEO: RUSIJA: Posledice napada dronom na poslovni centar u Moskvi

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)