MOSKVA U STRAHU OD NOVIH NAPADA: Peskov se oglasio - Sprovode se mere PVO, oboreni svi ukrajinski dronovi

Tanjug

24. 07. 2023. u 15:52

PORTPAROL Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je danas da se u Moskvi sprovode mere PVO, o čemu svedoči obaranje svih ukrajinskih dronova koji su protekle noći lansirani u napadu na rusku prestonicu.

МОСКВА У СТРАХУ ОД НОВИХ НАПАДА: Песков се огласио -  Спроводе се мере ПВО, оборени сви украјински дронови

Foto: Profimedia

- Kao što znate, bespilotne letelice su neutralisane i preduzimaju se dalje mere u tom pravcu. Što se tiče razvoja sistema zaštite i obezbeđivanja njegovog intenzivnijeg delovanja, to je pitanje za Ministarstvo odbrane - rekao je Peskov, prenosi TASS.

Prema njegovim rečima, sve službe koje obezbeđuju bezbednost Krima i drugih ruskih regiona preduzimaju neophodne mere usred pojačanih ukrajinskih napada bespilotnim letelicama.

- Svi koji rade na bezbednosti naših regiona su na oprezu i preduzimaju adekvatne mere - rekao je Peskov komentarišući pokušaje napada dronom na Krim. On je predočio da će ruska specijalna vojna operacija biti nastavljena sve dok ne budu ostvareni postavljeni ciljevi.

Govoreći o oštećenju hrama Preobraženja Gospodnjeg u Odesi, Peskov je ponovio da ruske oružane snage nikada ne ciljaju socijalnu infrastrukturu i crkve u Ukrajini i poručio da svi koji tvrde suprotno ne govore istinu.

Ukrajinska vlasti su u nedelju saopštile da je u ruskom vazdušnom napadu na ukrajinski grad Odesu teško oštećena pravoslavna crkva Preobraženja Gospodnjeg Ukrajinske pravoslavne crkve, koja je pod jurisdikcijom Moskve, najveća pravoslavna crkva u Odesi. Ministarstvo odbrane Rusije je odbacilo te tvrdnje, navodeći da je najverovatniji razlog za teško oštećenje hrama bio pad ukrajinskog PVO raketnog projektila.

BONUS VIDEO:

STIGLO POJAČANjE ZA RUSKU MORNARICU: Najbolji sistem protivvazdušne odbrane kratkog dometa

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

AKO VUČIĆ NE POBEDI, SRBIJU ČEKAJU TEŠKI DANI PO SVIM PITANJIMA... Darko Miličić poslao važnu poruku o aktuelnoj političkoj situaciji (VIDEO)