LUKAŠENKO: Odnosi Belorusije i Belgije prolaze težak period zbog politike EU

Tanjug

21. 07. 2023. u 10:49

ODNOSI između Belorusije i Belgije trenutno prolaze kroz težak period usled kratkovide politike koju vodi Evropska unija, izjavio je danas predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko.

ЛУКАШЕНКО: Односи Белорусије и Белгије пролазе тежак период због политике ЕУ

Foto: Arhiva Novosti

 U čestitki Belgiji povodom njenog državnog praznika, on je rekao da su u proteklih nekoliko decenija dve zemlje aktivno širile bilateralnu saradnju, najviše u ekonomskoj i humanitarnoj sferi, što je nesumnjivo doprinelo blagostanju i napretku Belorusije i Belgije, preneo je TASS.

- Nažalost, naš odnos trenutno prolazi kroz težak period zbog kratkovidih stavova Evropske unije prema Belorusiji - požalio se beloruski lider u poruci koju je objavila njegova pres-služba.

Lukašenko je izrazio nadu da bi odbacivanje politike konfrontacije što pre i zajedničko pronalaženje načina za rešavanje razlika doprinelo miru na evropskom kontinentu.

Predsednik Belorusije je ponovo potvrdio spremnost Minska da produbi "partnerstvo uz uzajamno poštovanje" sa Briselom u svim domenima i, takođe, poželeo građanima Belgije zdravlje, harmoniju i prosperitet.

BONUS VIDEO:

ZALEPILI SE NA AERODROMSKU PISTU: Klimatski aktivisti protestovali u Hamburgu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ODMAH SE EVAKUIŠITE: Izrael sprema akciju u Rafi, stiglo hitno naređenje Palestincima