HRANU JE PRETVORIO U ORUŽJE Makron napao Rusiju: Za sve one koji su se dvoumili oko Putinove iskrenosti, sad ste dobili odgovor

Novosti online

18. 07. 2023. u 18:47

FRANCUSKI predsednik Emanuel Makron rekao je da je Vladimir Putin napravio ogromnu grešku povlačenjem iz važnog sporazuma o žitaricama.

ХРАНУ ЈЕ ПРЕТВОРИО У ОРУЖЈЕ Макрон напао Русију: За све оне који су се двоумили око Путинове искрености, сад сте добили одговор

Foto: EPA/Profimedia/ilustracija

Obraćajući se danas novinarima u Briselu, Makron je rekao da je Rusija sudelovanjem u sporazumu preuzela ogromnu odgovornost prema mnogim zemljama.

- Afričke zemlje, Bliski istok, čak i azijske zemlje jako zavise o ovom sporazumu. Za one koji su još uvek dvoumili oko Putinove iskrenosti i posvećenosti opštem dobru, odgovor je vrlo jasan - on je odlučio pretvoriti hranu u oružje - rekao je Makron i dodao da se radi o ogromnoj greški. 

Makron je naglasio da je Francuska odgovorna da olakša izvoz žitarica i đubriva kao deo poljoprivredne inicijative koju je pokrenula prošle godine kako bi podržala zemlje koje se bore s problemima sigurnosti hrane, piše CNN.

BONUS VIDEO: STIGLO POJAČANjE ZA RUSKU MORNARICU - Najbolji sistem protivvazdušne odbrane kratkog dometa

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)