"20 MINUTA SMO POKUŠAVALI DA JE OŽIVIMO": Detalji smrti devojčice u grčkom letovalištu

Novosti online

17. 07. 2023. u 11:32

DESETOGODIŠNjA devojčica udavila se u bazenu dok je sa roditeljima bila na odmoru u Nea Makriju u Grčkoj, a jedan od lekara je ispričao da su detetu vadili hranu iz usta dok su pokušavali da je spasu.

20 МИНУТА СМО ПОКУШАВАЛИ ДА ЈЕ ОЖИВИМО: Детаљи смрти девојчице у грчком летовалишту

Foto: EPA

Upravnik kompleksa je čuo njenu drugaricu kako doziva pomoć i potrčao je da je spase. Kada je stigao, dete je već imalo modrice po telu i teško je disalo. Dvojica doktora, koja žive u zgradi, pokušala su da je spasu i urade reanimaciju.

- Ja i moj otac, koji je takođe lekar, pokušavali smo da je oživimo 20 minuta, dok nije došla Hitna pomoć. Pokušavali smo i da izvučemo sadržaj iz njenog stomaka. Nažalost, nismo uspeli - rekao je jedan od lekara.

Do nesreće je došlo nešto posle 18 časova u dvorištu stambenog kompleksa gde se devojčica igrala sa drugaricom.

Tragedija se dogodila kada je devojčica zaronila u bazen kako bi dohvatila masku za ronjenje. Lekari su pokušali da je reanimiraju, međutim, devojčici nije bilo spasa, prenose mediji u Grčkoj.

Otac i brat se dan ranije vratili kući

Dan ranije, njen brat blizanac i otac vratili su se kući, dok je ona ostala sa majkom.

U jednom trenutku devojčica je ostala sama u bazenu kada je njena drugarica otišla nakratko do kuće. U blizini je bila i njena majka koja je pakovala stvari u automobil, kako bi se vratili kući u Atinu.

Kada je ostala sama, devojčica je zaronila u bazen kako bi uhvatila masku, ali je iz nepoznatog razloga otišla do dna bazena gde se zadržala više od tri minuta.

Njena majka je odmah pozvala Hitnu pomoć, koja je na lice mesta stigla posle desetak minuta. Oni su devojčicu odmah prevezli do lokalne bolnice u Nea Makriji.

Prema nezvaničnim informacijama, devojčica nije imala zdravstvenih problema i bila je dobar plivač.

(Kurir)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)