NEMAČKA: Bundestag odbacio dva zakonska predloga koji regulišu eutanaziju

Novosti online

06. 07. 2023. u 19:20

POSLANICI nemačkog Bundestaga na današnjoj sednici posle tri godine intenzivnih debata, nisu postigli dogovor oko dva predloga zakona o asistiranom samoubistvu.

НЕМАЧКА: Бундестаг одбацио два законска предлога који регулишу еутаназију

Foto: Profimedia

 Poslanici su odbacili oba nacrta zakona koje su predložili predstavnici stranaka vladajuće Socijaldemokratske partije (SPD), a koji podrazumeva potpunu legalizaciju asistencije pri samoubistvu, kao i predlog Liberalno-demokratske stranke (FDP) koji takvu pomoć predviđa samo u izuzetnim slučajevima.

Za nacrt grupe oko poslanika Larsa Kastelučija (SPD) i Ansgara Hevelinga (CDU) glasala su 304 poslanika, protiv je glasalo 363, a uzdržana su bila 23. Konkurentski nacrt grupe koju su predvodile Katrin Heling-Plar (FDP) i Renata Kunast (Zeleni) je dobio 287 glasova za, ali je bilo 375 glasova protiv i 20 uzdržanih.

Oba nacrta su predvidela odredbe kojima je omogućen pristup smrtonosnim drogama, ali pod različitim uslovima. Kastelučijev nacrt predviđao je novi član 217 u Krivičnom zakoniku, prema kojem bi se komercijalno promovisanje samoubistva kažnjavalo zatvorom do tri godine ili novčanom kaznom. 

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024