LUKAŠENKO POTVRDIO: Prigožin je napustio Belorusiju

Novosti online

06. 07. 2023. u 10:17

PREDSEDNIK Belorusije Aleksandar Lukašenko izjavio je danas da Jevgenij Prigožin nije u Belorusiji.

ЛУКАШЕНКО ПОТВРДИО: Пригожин је напустио Белорусију

Foto: EPA

Lukašenko je rekao da je lider grupe Vagner potvrdio da je u Rusiji i to možda u Sankt Peterburgu ili Moskvi, prenosi Skaj njuz.

- Što se tiče Prigožina, on je u Sankt Peterburgu... Gde je jutros? Možda je jutros otišao u Moskvu - rekao je Lukašenko novinarima.

Što se tiče boraca grupe Vagner, oni su u svojim kampovima, dodao je Lukašenko.

Prigožin je prilikom dogovora o okončanju pobune pristao da se preseli u Belorusiju.

Pojedini mediji preneli su ranije da je Prigožin navodno u noći između 4. i 5. jula bio u Sankt Peterburgu gde mu je vraćeno oružje zaplenjeno tokom pobune, a dva dana ranije je dobio i novac koji je tada oduzet.

Prethodnih nedelja bilo je dosta spekulacija o tome gde se lider Vagnera nalazi, a nije bio u javnosti od pobune pre dve nedelje, prenosi Telegraf.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (2)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!