HANTER POD LUPOM ZBOG KOKAINA U BELOJ KUĆI: Istraga o belom prahu u domu predsednika SAD, javnost sumnja u Bajdenovog sina

A. V. V.

06. 07. 2023. u 07:00

KAKO je beli prah, za koji se kasnije ispostavilo da je kokain, završio u prostoriji u Beloj kući minulog vikenda zasad je nepoznato. Istraga je pokrenuta i u narednim danima će pripadnici tajne službe pregledati sve kamere iz doma američkog predsednika kako bi se utvrdilo "poreklo" supstance. Predsednik SAD Džozef Bajden i njegova supruga Džil nisu bili kod kuće kada je otkrivena sporna kesica sa belim prahom, ali su pojedini mediji požurili da upere prst u Bajdenovog naslednika Hantera, bivšeg zavisnika, koji je navodno u Beloj kući boravio u petak.

ХАНТЕР ПОД ЛУПОМ ЗБОГ КОКАИНА У БЕЛОЈ КУЋИ: Истрага о белом праху у дому председника САД, јавност сумња у Бајденовог сина

Tanjug

Prema izjavama američkih zvaničnika, kokain je pronađen u nedelju, u zapadnom krilu Bele kuće, gde je i Ovalni kabinet. Pošto je prah bio otkriven u delu zapadnog krila koji mogu da posećuju i turisti, bila je naređena evakuacija prisutnih kako bi se obavila inspekcija. Visoki zvaničnik za sprovođenje zakona rekao je za Si-Bi-Es njuz da je supstanca pronađena "u skladištu gde osoblje i gosti Bele kuće ostavljaju svoje mobilne telefone".

A dok se u Beloj kući odvijao neugodan slučaj, Bajden je sa porodicom uživao u produženom vikendu u odmaralištu Kemp Dejvid u Merilendu. Sa njim je bio i njegov kontroverzni sin Hanter. Oni su se u Belu kuću vratili u utorak gde su proslavili praznik Četvrti jul i zajedno sa terase posmatrali vatromet. Niko od Bajednovih se nije oglašavao povodom skandala.

Američka javnost je, međutim, brže-bolje posumnjala da je kesica sa kokainom Hanteru "ispala iz džepa". Kontroverzni sin američkog predsednika ima burnu istoriju punu sumnjivih poslova i nezakonitih radnji među kojima je i zavisnost od teških droga, od čega se lečio. Hanter je, čak, bio otpušten iz rezervnog sastava američke mornarice zbog problema sa drogom.

Osim toga, Džoov naslednik je predmet različitih istraga zbog kršenja poreskih obaveza, korupcije, dok je laptop računar za koji se sumnja da mu pripada, otkrio brojne fotografije i informacije o sumnjivim radnjama sina šefa Bele kuće.

Nisu sposobni

NEZGODNU situaciju brzo su iskoristili pojedini republikanci kako bi kritikovali Bajdenovu porodicu. "Nikada nisu našli kokain kada je u Beloj kući boravio Donald Tramp. Bajdenovi nisu sposobi da žive u Beloj kući", napisao je na "Tviteru" republikanac Džim Benks.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije