OGROMAN POSAO NEOPHODAN DA BI SE SHVATILO ŠTA JE UZROKOVALO TRAGEDIJU: Šta je pronađeno u krhotinama podmornice "Titan"

A. V. V.

30. 06. 2023. u 07:40

NEDELjU dana otkako je američka firma "Oušn gejt" saopštila da je njena podmornica "Titan" implodirala i odvela u smrt svih petoro putnika, američka obalska straža je na površinu izvukla delove plovila. Objavljeno je da su u krhotinama male podmornice koja je eksplodirala u sekundi, sat i po vremena pošto je zaronila ka olupini "Titanika", pronađeni i ljudski ostaci.

ОГРОМАН ПОСАО НЕОПХОДАН ДА БИ СЕ СХВАТИЛО ШТА ЈЕ УЗРОКОВАЛО ТРАГЕДИЈУ: Шта је пронађено у крхотинама подморнице Титан

FOTO: Tanjug/AP

Zvaničnici su saopštili da je među krhotinama koji su izvađeni u Sent Džounsu u Kanadi pronađen okvir za sletanje podmornice i zadnji poklopac. Najavljeno je da će lekarski tim sprovesti analizu pronađenih delova tela od putnika iz "Titana". Posle tragedije koja se dogodila prethodne nedelje američke i kanadske nadležne ekipe pokrenule su opsežnu istragu o faktorima koji su doveli do implozije podmornice.

- Tek treba da se uradi značajna količina posla kako bi se razumeli faktori koji su doveli do katastrofalnog gubitka "Titana" i kako se slična tragedija više nikada ne bi ponovila. Zahvalan sam na koordinisanoj međunarodnoj podršci za pronalaženje i očuvanje svih vitalnih dokaza na ekstremnim udaljenostima i dubinama - rekao je kapetan Džejson Nojbauer.

Podsetimo, svih pet putnika na "Titanu" umrlo je 18. juna. U "Titanu" su bili izvršni direktor kompanije "Oušn gejt" u čijem vlasništvu je bila podmornica Stokton Raš, pakistanski milioner Šahzada Davud i njegov sin Sulejman Davud, britanski milijarder Hamiš Harding i francuski ronilac i istraživač Pol-Anri Naržole.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)