GORI NA SVE STRANE: Noć stravičnih nereda u Francuskoj (FOTO)

ZA NAMA je noć stravičnih nereda u Francuskoj. Razjarene grupe mladih iz predgrađa palile su i uništavale sve pred sobom, posle ubistva sedamnaestogodišnjeg Naela koga je za volanom u utorak pucnjem ubio policijac tokom kontrole, kada je dao gas i pokušao da pobegne.

ГОРИ НА СВЕ СТРАНЕ: Ноћ стравичних нереда у Француској (ФОТО)

Foto: Printskrin BFMTV

Na meti su noćas bile institucije države, zgrade opština, škole, policijske stanice, ali i tržni centri, prodavnice, autobusi, tramvaji, u Parizu i okolini, kao i u drugim gradovima Francuske.

Neredi su, drugu noć za redom, počeli oko ponoći. Prethodno su vlasti, počev od predsednika, osudile ubistvo i pozvale na smirivanje situacije, ali uzalud.

Širom zemlje, zapaljene su stotine automobila. Vatra je gorela na sve strane. Epicentar pobune bio je u Nanteru, gde se i dogodilo ubistvo. Napadači su na policiju ispaljivali vatromet i bacali projektile.

U mestu Neji na Marni svi automobili ispred policijske stanice zapaljeni, a vatra je zahvatila i fasadu. U Seržiju je zapaljen ulaz u komesarijat, a policijska stanica je napadnuta i u Medonu.

Foto: Printskrin BFMTV

 

U Frenu na južnoj pariskoj periferiji demonstranti su pokušali da upadnu u zatvor. U obližnjem Antoniju građane su usred noći probudile sirene za opasnost. U Bezonu je zapaljena osnovna škola, u Klamaru je izgoreo tramvaj.  Autobusi u pariskim predgrađima u četvrtak ujutro iz predostrožnosti nisu saobraćali.

Foto: Printskrin BFMTV

 

U Vilurbenu je požar zahvatio deo stambene zgrade na koju je ispaljen vatromet. Povređeno je četvoro, među kojima i majka sa svoje dece. Gorela je i opština u Monsu, dok su napadači puškama uništavali ulične kamere.

Neredi i paljevine su se prošiliri i na Nicu, Lion,  Lil, Rube, Evre, Tuluz, Ren... Uhapšeno je 150 osoba.

Foto: Printskrin BFMTV

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (6)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)