STIGLO RUSKO NUKLEARNO ORUŽJE U BELORUSIJU: Lukašenko poslao poruku

Novosti online

13. 06. 2023. u 23:49

RUSIJA je isporučila Belorusiji taktičko nuklearno oružje koje je tri puta moćnije od bombi koje su SAD upotrebile u Hirošimi i Nagasakiju, izjavio je predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko u intervjuu za televiziju „Rusija 1“.

СТИГЛО РУСКО НУКЛЕАРНО ОРУЖЈЕ У БЕЛОРУСИЈУ: Лукашенко послао поруку

Foto printskrin Youtube tvzvezda.ru

-Imamo rakete i bombe. Bomba je tri puta snažnija nego ona u Hirošimi i Nagasakiju. Tamo je momentalno poginulo 80.000 ljudi, a 250.000 od jednog udara. A ovde je jedna bomba tri puta moćnija. To znači da bi milion ljudi odmah poginulo. Ne daj Bože da se to oružje upotrebi, ali tu se ipak radi o ograničenoj teritoriji, rekao je beloruski lider.

Takođe je kazao da će taktičko nuklearno oružje biti raspoređeno po celoj Belorusiji i da neće biti skladišteno na jednom mestu.

-Čim nam sve stigne, biće raspoređeno po Belorusiji. Imamo skladišta koliko hoćete. Ozbiljno. Mnogo smo ih imali. Do sad smo ih pet-šest obnovili. Obnovićemo ih još. I rasporedićemo oružje. Nećemo sve držati na jednom mestu, kazao je Lukašenko.

Takođe je dodao da jednim pozivom može da dogovori sa Rusijom upotrebu nuklearnog oružja.

Foto: Nikolay Petrov/BelTA Pool Photo via AP/Jutjub/Military Update 7M

-Ako počne rat, hoću li ja da gledam okolo? Gde god da je, predsednik Rusije Vladimir Putin se javlja na poziv. Ako on pozove, ja se javljam, u bilo kom momentu, čak i sada. Prema tome, šta je tu problem da se dogovori izvođenje nekog udara? To se ne dovodi u pitanje. Tu nema šta da se diskutuje. Neka neprijatelji drhte, rekao je Lukašenko.

Kako je dodao, on ne smo da je tražio, nego je „zahtevao“ od Putina da vrati taktičko nuklearno oružje u Belorusiju.

-Sasvim je dovoljno taktičko. Dogovorili smo se i to realizujemo. Uvek smo bili meta Zapada. Od 2020. godine su želeli da nas raskomadaju, istakao je Lukašenko, rekavši da ipak „još niko nije ratovao protiv zemlje koja poseduje nuklearno oružje“.

Predsednik Rusije Vladimir Putin na sastanku s beloruskim kolegom Aleksandrom Lukašenkom izjavio je prethodno da će Rusija posle 7. ili 8. jula početi da razmešta naoružanje na teritoriji Belorusije, nakon završetka pripremnih radova.

sputnikportal.rs

BONUS VIDEO - OBUKA NA "TERMINATORIMA": Vežba mobilisanih rezervista i dobrovoljaca u Donjecku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave