"KIJEV ĆE PLATITI VISOKU CENU KONTRAOFANZIVE": Ukrajinski diplomata o najavljenoj vojnoj akciji - "Vrši se politički pritisak na vojsku"

Novosti online

19. 05. 2023. u 16:38

KIJEV će morati da plati visoku cenu zbog moguće kontraofanzive, rekao je ukrajinski ambasador u Velikoj Britaniji Vadim Pristajko u intervjuu za ITV.

КИЈЕВ ЋЕ ПЛАТИТИ ВИСОКУ ЦЕНУ КОНТРАОФАНЗИВЕ: Украјински дипломата о најављеној војној акцији - Врши се политички притисак на војску

Foto: Profimedia/Ilustracija

Prema njegovim tvrdnjama, vrši se politički pritisak na Oružane snage Ukrajine – zapadni partneri republike od nje zahtevaju aktivne vojne operacije, često prenaglašavajući svoja očekivanja.

- Jedna od slabosti demokratije je cikličnost... Moramo da uzmemo u obzir ovaj ciklus u politici. Razumemo da može doći vreme kada nećemo uživati tako veliku podršku - objasnio je Pristajko.

Diplomata je rekao i da gubici Ukrajine zbog kontraofanzive koju očekuje Zapad mogu biti previsoki.

- Znam da bi to moglo biti veoma užasno leto i užasna cena - rekao je Pristaiko.

Ukrajinske vlasti su više puta najavljivale kontraofanzivu Oružanih snaga Ukrajine. Premijer Ukrajine Denis Šmihal je 15. aprila najavio da će se napad dogoditi u bliskoj budućnosti.

BONUS VIDEO: ZAŠTITA OD DRONOVA - Ruski specijalci čuvaju nebo iznad Sankt Petersburga

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije