RUSI JUČE OBARALI SVOJE AVIONE? Prigožinova sumanuta izjava - Samo nacrtajte krug na mapi, imate sopstvenu verziju događaja

Tanjug

14. 05. 2023. u 20:13

VLASNIK i vođa ruske paravojne formacije "Vagner", Jevgenij Prigožin, danas je sugerisao da postoji mogućnost da su četiri ruska vojna aviona koja su se navodno srušila u regionu koji se granici sa Ukrajinom možda oborena od strane ruskih snaga.

РУСИ ЈУЧЕ ОБАРАЛИ СВОЈЕ АВИОНЕ? Пригожинова суманута изјава - Само нацртајте круг на мапи, имате сопствену верзију догађаја

Foto: Profimedia/Ilustracija

- Četiri aviona, ako nacrtate krug na mestima gde su pali... I odete na internet i vidite koje PVO oružje može biti u blizini tih krugova, možete da napravite sopstvene verzije događaja - rekao je Prigožin na video snimku koji je objavio na svom kanalu na Telegramu.

Prigožin, čije su snage glavni ruski oslonac u borbama za grad Bahmut,  je više puta kritikovao rusku vojsku zbog njene strategije u Ukrajini i zbog navodnog neuspeha da Vagner snabde dovoljnim količinama municije, prenosi AP.

Ruski zvaničnici nisu komentarisali izveštaje da su se dva borbena aviona, Su-34 i Su-35, kao i dva vojna helikoptera Mi-8 srušila u subotu u Brjanskoj oblasti.

Tokom rata, prekogranično granatiranje je više puta pogađalo rusku oblast Brjansk, koja se nalazi u blizini ukrajinskih pokrajina Černihiv i Sumi. 

Portparol ukrajinskih vazduhoplovnih snaga Jurij Ihnat negirao je u nedelju da je Ukrajina bila umešana u obaranje aviona.

BONUS VIDEO: TRENUTAK PADA HELIKOPTERA - U regionu Brjanska srušile se četiri letelice

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (10)

MUŠKARAC KOJI SE ZAPALIO U KRITIČNOM STANJU: Novi detalji drame u NJujorku