OGROMNA EKSPLOZIJA U UKRAJINSKOM GRADU: Preko 20 ruskih bespilotnih letelica izvršilo udar na vojni silos, povređeno 30 ljudi (VIDEO)

Novosti online

14. 05. 2023. u 13:22

UKRAJINSKI grad Hmeljnicki potresla ogromna eksplozija nakon što je Rusija poslala 21 bespilotnu letelicu u vojni silos raketa izazvavši ogromnu vatrenu loptu u kojoj je „povređeno 30 ljudi“.

ОГРОМНА ЕКСПЛОЗИЈА У УКРАЈИНСКОМ ГРАДУ: Преко 20 руских беспилотних летелица извршило удар на војни силос, повређено 30 људи (ВИДЕО)

Foto: Tviter printskrin/NEXTA

Ukrajinski grad Hmeljnicki potresla je ogromna eksplozija u noći između 12. i 13. maja nakon što je Rusija navodno poslala 21 bespilotnu letelicu u vojni silos izazvavši ogromnu vatrenu kuglu u kojoj je na desetine povređeno.

Prema podacima Državne administracije u oblasti Hmeljnicki, samo dve žrtve su hospitalizovane od skoro 30 povređenih. Navodi se da su Rusi preko noći napali Ukrajinu dronovima "šahid". Upozorenje o vazdušnom napadu oglasilo se u 3:05 ujutro, a za sat vremena stanovnici su čuli jake eksplozije. Četiri drona pogodila su vojni objekat i izazvala eksploziju koja je oštetila obližnje stambene objekte, kao i druge zgrade. Još 17 dronova je oboreno od strane PVO.

Vojna uprava Hmeljnickog oblasti saopštila je:

-Danas je neprijatelj ponovo napao Hmeljnicki udarnim dronom, pogodivši jedan od kritičnih infrastrukturnih objekata u regionu, koji se nalazi izvan naselja. Međutim, do sada imamo 21 povređenu osobu. Dvojica su hospitalizovana, ostalima je ukazana lekarska pomoć i prebačeni su na ambulantno lečenje.

Jurij Ihnat, portparol Vazduhoplovstva Oružanih snaga Ukrajine, rekao je da nisu uništeni svi dronovi:

- 17 od 21 bespilotne letelice su uništene. Postoje četiri pogotka u oblasti Hmeljnicki - rekao je Ihnat i napomenuo da Rusija lansira dronove iz različitih pravaca.

Gradonačelnik Oleksandr Simčišin je potvrdio da je u napadu bilo skoro 30 povređenih:

- Stepen povreda je mali, uglavnom posekotine od razbijenog stakla i udarne rane od pada vrata, plafona itd. Nema opasnosti po živote ljudi.

(dailymail)

BONUS VIDEO: TRENUTAK PADA HELIKOPTERA - U regionu Brijanska srušile se četiri letelice

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (4)

MEDIJI TVRDE: Netanjahu odgovorio Berbokovoj - Mi nismo nacisti, u Gazi nema gladi