LUKAŠENKO ČESTITAO SUNARODNICIMA VELIKI DAN: "Beloruska zastava, grb i himna sadrže svetsku mudrost i inspirišu nova dostignuća"

Đ.G.

14. 05. 2023. u 11:31

BELORUSKA zastava, grb i himna sadrže svetsku mudrost i inspirišu nova dostignuća, rekao je predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko.

ЛУКАШЕНКО ЧЕСТИТАО СУНАРОДНИЦИМА ВЕЛИКИ ДАН: Белоруска застава, грб и химна садрже светску мудрост и инспиришу нова достигнућа

Foto: Profimedia/Ilustracija/Vikipedija

Beloruski lider čestitao je sunarodnicima Dan državne zastave, državnog grba i državne himne, koji se u republici obeležava druge nedelje maja.

- Naša istinski nacionalna zastava, grb i himna su razumljivi i istiniti, sadrže svetovnu mudrost, jačaju duhovnu snagu, inspirišu nova dostignuća - citira čestitku predsednička pres služba.

Lukašenko je napomenuo da je sećanje na generacije oličeno u beloruskim državnim simbolima, ogleda se nacionalna samosvest i težak istorijski put naroda, povezuju se prošlost, sadašnjost i budućnost beloruske države.

- Želja za mirom, odanost rodnoj zemlji i spremnost da stvaraju zarad budućih generacija pomogli su Belorusima da u svakom trenutku ostanu verni sebi i svojim principima. Siguran sam da će nam ovi kvaliteti omogućiti ne samo da izdržimo današnje izazove, ali i da umnože dostignuća suverenog perioda – naglasio je predsednik Belorusije, prenela je RIA.

BONUS VIDEO: TRENUTAK PADA HELIKOPTERA - U regionu Brijanska srusile se četiri letelice

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)