PESKOV O NATO: Oni su faktički učesnik sukoba na strani Ukrajine

Tanjug

10. 05. 2023. u 23:28

PORTPAROL Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je danas da je "specijalna vojna operacija" počela kao konflikt Rusije i Ukrajine, ali da je NATO sada postao faktički učesnik sukoba.

ПЕСКОВ О НАТО:  Они су фактички учесник сукоба на страни Украјине

Foto: EPA

-Teško je bilo zamisliti da će se članice NATO-a, Sjedinjene Američke Države i evropske države, prvo indirektno, a potom i direktno, umešati u ovaj konflikt. NATO je sada faktički učesnik ovog sukoba, na strani Ukrajine, poručio je Peskov u intervjuu za banjalučku ATV.

On je naveo da je "specijalna vojna operacija" veoma teška operacija i da je glavni cilj osigurati bezbednost ljudi koji žive u Donbasu.

-Delimično nam je uspelo da izvršimo taj zadatak, a delom smo još daleko od njegovog potpunog izvršenja, rekao je Peskov.

Portparol Kremlja je istakao da Rusija sporo napreduje u Ukrajini zato što ne vodi rat, već specijalnu vojnu operaciju.

-Voditi rat je sasvim druga stvar. To je potpuno uništavanje infrastrukture, potpuno uništavanje gradova i tako dalje. Mi to ne radimo. Trudimo se da sačuvamo infrastrukturu i pod dva, trudimo se da sačuvamo ljudske živote, naveo je on.

Govoreći o pokušaju napada dva drona na Kremlj, Peskov je rekao da se taj napad može tretirati "kao pokušaj terorističkog napada na šefa ruske države".

-To je veoma uznemirujuće i neprihvatljivo. Teroristička aktivnost države. Mi smatramo da je Ukrajina na taj način praktično sama sebe svrstala u red država sponzora terorizma, čak ne pravno, nego de fakto, faktički, istakao je Peskov i dodao da će Moskva odgovoriti onda, kako i kada bude smatrala da je to svrishodno.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo