NAPADAČ NA PRILEPINA OSTAJE IZA REŠETAKA: Određen mu dvomesečni pritvor - podignuta optužnica za terorizam

Novosti online

08. 05. 2023. u 15:02

PREMA sudskoj odluci, Aleksandru Permjakovu, optuženom za dizanje u vazduh automobila pisca Zahara Prilepina, određen je pritvor u trajanju od dva meseca, saopštila je pres-služba Generalnog tužilaštva Rusije.

НАПАДАЧ НА ПРИЛЕПИНА ОСТАЈЕ ИЗА РЕШЕТАКА: Одређен му двомесечни притвор - подигнута оптужница за тероризам

Foto N. Skenderija

Prethodno je Istražni komitet Rusije na svom Telegram kanalu objavio da je protiv osumnjičenog za atentat na ruskog pisca Zahara Prilepina podignuta optužnica za terorizam.

- Glavna istražna uprava Istražnog komiteta Rusije je u okviru istrage krivičnog predmeta zbog dizanja u vazduh automobila Zahara Prilepina protiv Aleksandra Permjakova podigla optužnicu zbog izvršenja krivičnih dela propisanih čl. 205 Krivičnog zakona Rusije (teroristički akt) i čl. 222 Krivičnog zakona Rusije (nezakonita trgovina oružjem). Istraga, u svojstvu preventivne mere, zahteva određivanje pritvora - navodi se u saopštenju.

U subotu je Prilepinov automobil dignut u vazduh na auto-putu u Nižegorodskoj oblasti. U eksploziji je poginuo vozač automobila, a Prilepin je ranjen. Pisac je hospitalizovan sa prelomima i potresom mozga u bolnici u Nižnjem Novgorodu, gde je operisan i uveden u veštačku komu.

Prilepinova pres-služba javila je da je od posledica eksplozije poginuo Aleksandar Šubin, pripadnik bataljona „Oplot“ Ruske garde. Policija je nakon toga privela muškarca umešanog u dizanje automobila u vazduh. Istražni komitet Rusije pokrenuo je krivični postupak prema članu teroristički napad.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona