STABILNOST MORA BITI OČUVANA: Predsednik Portugala odbio da raspusti skupštinu

Tanjug

04. 05. 2023. u 23:12

PORTUGALSKI predsednik Marselo Rebelo de Sousa izjavio je danas da socijalistička vlada u toj zemlji mora da uradi sve da očuva svoj kredibilitet i da će on biti odlučniji u svom odnosu sa administracijom, ali da stabilnost mora biti očuvana kako bi se pomoglo Portugalcima da se izbore sa visokom inflacijom i kamatnim stopama.

СТАБИЛНОСТ МОРА БИТИ ОЧУВАНА: Председник Португала одбио да распусти скупштину

Foto: Pixabay

Rojters podseća da su opozicione stranke u Portugalu juče pozvale predsednika da iskoristi svoje ovlašćenje da raspusti parlament, nakon što je premijer Antonio Košta odbio ostavku ministra za infrastrukturu Žoaa Galambe, posle skandala povezanog sa državnom avio-kompanijom TAP.

Konzervativni predsednik, koji je, kako se navodi, jasno stavio do znanja da želi da se Galambina ostavka prihvati, rekao je da se ne slaže sa Koštinom odlukom jer je prethodno upozorio da bi mogao da raspusti parlament ako vlada ''izgubi kredibilitet''.

S obzirom da se rast širom Evrope već usporava, kriza vlade bi takođe zakomplikovala raspodelu vitalnih fondova EU za oporavak od pandemije u Portugalu, prenosi agencija.

BONUS VIDEO: PAKLENO PROLEĆE U SEVILjI: U španskom gradu juče zabeleženo za ovo doba godine rekordnih 40 stepeni

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega