PALA KRV NA ULICE HAITIJA: Članovima bande spaljena tela nakon linčovanja, ubijen i vođa organizacije (VIDEO)

Novosti onlajn

25. 04. 2023. u 09:58

NAJMANjE 10 osumnjičenih članova bande na Haitiju je linčovano, a stanovnici glavnog grada Port o Prensa zapalili su njihova tela, saopštila je policija Haitija.

ПАЛА КРВ НА УЛИЦЕ ХАИТИЈА: Члановима банде спаљена тела након линчовања, убијен и вођа организације (ВИДЕО)

Foto: Tviter printskrin/Michael Deibert

Portparol policije rekao je da se grupa naoružanih bandita vozila po glavnom gradu, kao i da je policija nameravala da ih uhapsi.

On je rekao da je ozloglašeni kriminalni vođa Karlo Petiom mrtav, ali nije dao više detalja o njegovoj smrti, prenosi Rojters.

Do linčovanja je došlo nakon nekoliko dana sukoba između članova bande i snaga bezbednosti.

Rojtersove fotografije i video-snimci na društvenim mrežama prikazuju nekoliko naslaganih tela na putu, a pored njih se vide zapaljene gume i objekti, dok ih ljudi okružuju i ljutito uzvikuju. Može se videti i kako jedna osoba tuče beživotna tela tupim predmetom.

Bande na Haitiju su ojačale od 2021. godine, kada je ubijen predsednik Žovenel Moiz, a osim Port o Prensa, i u drugim delovima zemlje došlo je do bezakonja.

Situacija se pogoršala prethodnih meseci, kada je dolazilo do vatrenih okršaja između bandita i policije.

Bezbednosna situacija se dodatno pogoršala poslednjih meseci, sa rutinskim obračunima između policajaca i bandi. Krvave bitke su ostavile stotine mrtvih i hiljade raseljenih.

Kriminalne grupe kontrolišu oko 80 odsto urbanog dela Port o Prensa, a prisutno je oko 200 bandi. Vlada Haitija i najviši zvaničnici Ujedinjenih nacija pozvali su međunarodne snage da podrže haićansku policiju u njihovoj borbi protiv bandi.

BONUS VIDEO: HILjADE FRANCUZA NA ULICAMA I TRGOVIMA - Protesti u Parizu protiv reforme penzionog sistema

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!