AMERIČKI NAPAD U SIRIJI: Ubijen još jedan lider Islamske države

Tanjug

17. 04. 2023. u 23:18

JEDAN od visokih lidera Islamske države, optužen za planiranje napada na Bliskom istoku i u Evropi ubijen je danas u napadu američkih helikoptera na severu Sirije, saopštio je Pentagon.

АМЕРИЧКИ НАПАД У СИРИЈИ: Убијен још један лидер Исламске државе

Foto: Tviter

U saopštenju se navodi da je meta napada bio Abd-al-Hadi Mahmud al-Hadži Ali.

Akcija je izvedena nakon što su prikupljeni obavještajni podaci otkrili da Islamska država planira da otme zvaničnike u inostranstvu, prenosi Rojters.

Kako je navedeno, u amričkom napadu su ubijene još dve naoružane osobe, a nijedan civil nije povređen.

Pre dve nedelje, američke snage su u Siriji ubile još jednog visokog lidera Islamske države Halida Aida Ahmada al-Džaburija, koji je, prema navodima američke Centralne komande, bio odgovoran za planiranje napada u Evropi i Turskoj.

Islamska država je na vrhuncu moći 2014. godine kontrolisala jednu trećinu Iraka i Sirije.

Iako je poražena u obe zemlje, pripadnici te terorističke organizacije nastavljaju napade.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

AMERIKA DAJE RAFU ZA MANJI UDAR NA IRAN? Netanijahu navodno promenio plan kontraudara na Teheran posle razgovora sa Bajdenom