RAZBIJENA MREŽA KRIJUMČARA DROGE: Velika akcija u kojoj je uhapšeno 19 osoba (VIDEO)

Tanjug

14. 04. 2023. u 17:08

ZAJEDNIČKOM akcijom španske i švedske policije, uz podršku Evropola, razbijena je kriminalna mreža koja je kamionima prevozila narkotike između Španije i Švedske a uhapšeno je ukupno 19 ljudi, saopštio je danas Evropol.

РАЗБИЈЕНА МРЕЖА КРИЈУМЧАРА ДРОГЕ: Велика акција у којој је ухапшено 19 особа (ВИДЕО)

Foto: Printskrin/Jutjub/EUROPOL

Švedske vlasti pokrenule su istragu o mreži 2019. godine, nakon što su utvrdile vezu između slučaja pranja novca i osumnjičenih članova ove mreže za krijumčarenje droge.

Neki od članova ove mreže nalazili su se u Alikanteu u Španiji, naveo je Evropol.

Pripadnici kriminalne mreže kupovali su različitu legalnu robu i kamionima je izvozili u druge zemlje. Ovo je služilo kao paravan za prikrivanje droge u transportnim vozilima, stoji u saopštenju.

Švedski organi za sprovođenje zakona identifikovali su dve takve pošiljke, jednu sa 200 kilograma kanabisa za Geteborg i drugu sa 300 kilograma kanabisa za Stokholm. To je dovelo do hapšenja šest članova kriminalne mreže u Švedskoj sredinom februara, kao i do hapšenja sedmog osumnjičenog u Španiji i zaplene više od 200.000 evra u gotovini, nakitu, satovima i elektronskoj opremi, saopštio je Evropol.

Dve nedelje nakon ovih hapšenja, vlasti su otkrile još jednu pošiljku droge.

Ubrzo je pokrenuta specijalna operacija, koja je dovela do zaplene 44 kilograma marihuane, hapšenja vozača i presretanja saučesnika koji su učestvovali u operaciji trgovine drogom, stoji u saopštenju. Tokom pretresa kuća otkriven je uzgoj kanabisa u zatvorenom prostoru i zaplenjeno je 250 biljaka marihuane.

Španske i švedske vlasti su ukupno uhapsile 14 osoba, sedam u Španiji i sedam u Švedskoj, zbog sumnje da su umešane u ovu mrežu trgovine drogom. Prethodno je u Švedskoj uhapšeno još pet osumnjičenih koji su povezani sa ovom mrežom, saopštio je Evropol.

BONUS VIDEO: SNIMCI POSLE EKSPLOZIJE: Kafić u Sankt Peterburgu u kojem je nastradao ratni izveštač i 30 osoba

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024