MUKE ILONA MASKA: Upravljanje Tviterom je poprilično bolno, ako naiđe pravi kupac, prodao bih kompaniju

Tanjug

12. 04. 2023. u 09:51

VLASNIK Tvitera Elon Mask izjavio je da je upravljanje ovom društvenom mrežom "prilično bolno" i "turbulentno" i da bi prodao kompaniju kada bi naišla prava osoba, prenosi Bi-Bi-Si.

МУКЕ ИЛОНА МАСКА: Управљање Твитером је поприлично болно, ако наиђе прави купац, продао бих компанију

FOTO: AP/Tanjug

Mask, koji je još na čelu proizvođača automobila Tesla i raketne kompanije Spejs Eks, kupio je Tviter za 44 milijarde dolara u oktobru, a njegovo lično bogatstvo procenjuje se na skoro 190 milijardi dolara, što ga, prema Forbsovoj listi milijardera, čini drugom najbogatijom osobom na svetu.

On je u intervjuu za Bi-Bi-Si, koji je privukao više od tri miliona pratilaca, na pitanje da li se kaje zbog kupovine Tvitera, rekao da je "nivo bola izuzetno visok, i da ovo nije neka vrsta zabave".

Govoreći o dosadašnjem vremenu koje proveo na čelu Tvitera, Mask je rekao: "Nije bilo dosadno. Bilo je prilično uzbudljivo."

Dodao je i da je reč o "zaista stresnoj situaciji u poslednjih nekoliko meseci", ali je naglasio da i dalje smatra da je kupovina kompanije prava stvar.

Mask je saopštio da zbog obima posla "ponekad spava u kancelariji", i da ima svoje mesto na kauču u biblioteci "u koje niko ne ide".

Na pitanje novinara vezano za odluku da se nalogu Bi-Bi-Sija na Tviteru doda oznaka koja ga opisuje kao "medij koji finansira vlada", Mask je rekao da zna da "Bi-Bi-Si generalno nije oduševljen time što ga svrstavaju u državne medije".

Tviter je prvo dodao oznaku "Mediji koji su povezani sa državom" na glavni nalog Bi-Bi-Sija 4. aprila, pre nego što je to u subotu promenio u "Mediji koje finansira vlada". On je govorio još o finansijama kompanije i saopštio da se "većina njenih oglašivača vratila" Takođe je rekao da smanjenje broja zaposlenih sa nešto manje od 8.000 u vreme kada je kupio Tviter, na oko 1.500 u ovom trenutku, nije bilo lako.

BONUS VIDEO: NOVA KUNG-FU ZVEZDA: Kineskinja Hui Jang prikazuje svoju veštinu i snagu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a