ZELENSKI PRETI MOSKVI: Ruske snage još mogu da odu, inače će biti uništene

Tanjug

03. 04. 2023. u 20:42

PREDSEDNIK Ukrajine Vladimir Zelenski poručio je danas, govoreći o predstojećoj ukrajinskoj prolećnoj kontraofanzivi, da ruske snage "još imaju vremena da odu — inače će biti uništene".

ЗЕЛЕНСКИ ПРЕТИ МОСКВИ: Руске снаге још могу да оду, иначе ће бити уништене

Vladimir Zelenski

Zelenski je rekao da ne može da iznosi konkretne detalje o predstojećoj kontraofanzivi, "jer ne možemo dati priliku teroristima iz Ruske Federacije da se pripreme za naše metode i korake ka deokupaciji", prenosi Kijev Indipendent.

Diskusije oko kontraofanzive traju mesecima, a Zelenski je 25. marta rekao da je kontraofanziva odbačena zbog nestašice naoružanja, uključujući tešku opremu i borbene avione.

U međuvremenu, Slovačka i Poljska su prve države koje su poslale borbene avione Ukrajini: Slovačka je 23. marta prebacila četiri od ukupno 13 svojih aviona MiG-29, dok je Poljska 3. aprila isporučila prvu seriju aviona.

Foto Tanjug/AP

Zvanični Kijev raspoređuje vojne rezerve na ratištu kod Bahmuta kako bi pokušao da organizuje kontranapad, izjavio je danas savetnik predsednika samoproglašene Donjecke Narodne Republike (DNR) Jan Gagin.

-Neprijatelj je odlučan da se bori za delove teritorije koje ukrajinska vojska još kontroliše, iako su već izgubili grad. Oni raspoređuju rezervne snage u pokušaju da povrate kontrolu nad Bahmutom, rekao je Gagin i dodao da je veći deo rezervi koje Kijev šalje u Bahmut uništen i pre stupanja u borbu.

Foto Tanjug/AP

Osnivač ruske prvitane paravojne grupe Vagner Jevgenij Prigožin izjavio sinoć da je ruska zastava istaknuta na zgradi gradske uprave Bahmuta, kao i da je taj grad pod kontrolom ruskih snaga.

BONUS VIDEO - POGLEDAJTE ISPALjIVANjE "MOSKIT" KRSTAREĆE RAKETE: Vežbe ruske Pacifičke flote u Japanskom moru

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)