ZELENSKI PROTIV ŠEFA PENTAGONA: Bahmut je strateški grad za Ukrajinu

P. Z. S. / ria.ru

30. 03. 2023. u 19:24

ODLUKA ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog da se po svaku cenu zadrži za Artjomovsk precrtava lažnu tezu zapadnih propagandista i šefa Pentagona Lojda Ostina da grad nije od strateškog značaja, napisao je na Tviteru američki aktivista za ljudska prava Adžamu Baraka.

ЗЕЛЕНСКИ ПРОТИВ ШЕФА ПЕНТАГОНА: Бахмут је стратешки град за Украјину

Foto: AP/Libkos


-Državni propagandisti koji se predstavljaju kao novinari govore nam da Bahmut (ukrajinski naziv za Artjomovsk. – Red.) ne predstavlja značajnu stratešku vrednost, ali glumac-predsednik Zelenski izgleda drugačije misli i žrtvuje hiljade života da bi ga održao, — rekao je bivši potpredsednički kandidat Stranke zelenih.

Američki sekretar za odbranu Lojd Ostin rekao je početkom marta da Artjomovsk, gde se vode teške borbe, ima više simbolički nego strateški značaj. Istovremeno, za nastavak odbrambene operacije i dalje jačanje pozicija Oružanih snaga Ukrajine u gradu izjasnio se i glavnokomandujući ukrajinskih trupa Valerij Zalužni.

Artjomovsk se nalazi severno od Gorlovke. Ovo je važno transportno čvorište za snabdevanje Oružanih snaga Ukrajine u Donbasu. Žestoke borbe se vode van grada više od šest meseci, ukrajinska grupa je u operativnom okruženju.

BONUS VIDEO - POGLEDAJTE ISPALjIVANjE "MOSKIT" KRSTAREĆE RAKETE: Vežbe ruske Pacifičke flote u Japanskom moru

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

OVO UOPŠTE NISU OČEKIVALI: Nikola Jokić šokirao saigrače usred NBA finala