AMERIKA UPOZORILA SVOJE DRŽAVLJANE: Odmah napustite Rusiju

Novosti online

30. 03. 2023. u 19:00

AMERIČKI državni sekretar Entoni Blinken izjavio je ranije danas da su SAD ''duboko zabrinute'' zbog toga što je u Rusiji zbog špijunaže priveden američki državljanin, dopisnik Vol strit džornala Evan Gerškovič.

АМЕРИКА УПОЗОРИЛА СВОЈЕ ДРЖАВЉАНЕ: Одмах напустите Русију

Foto EPA

Kako navodi Rojters, zvaničnici SAD su u kontaktu sa Vol strit Džornalom i osuđuju postupke Moskve.

Američki Stejt Department izdao je hitno upozorenje svojim državljanima da ne putuju u Rusiju. U saopštenju se navodi da svim američkim državljanima koji se nalaze u Rusiji preporučuju da što pre napuste tu zemlju.

Ranije danas, portparol Kremlja Dmitrij Peskov je rekao, povodom pritvaranja dopisnika "Volstrit džornala" Evana Gerškoviča zbog špijunaže, da se ne radi o sumnji, već o tome da je novinar "uhvaćen na delu".

Gerškovič, 32-godišnji dopisnik moskovskog biroa američkog lista, priveden je u Jekaterinburgu pod sumnjom za špijunažu, saopštila je ranije FSB.

On je, kako je navela FSB, "po instrukcijama američke strane, prikupio informacije koje predstavljaju državnu tajnu o aktivnostima jednog od preduzeća ruskog vojno-industrijskog kompleksa".

BONUS VIDEO: Ukrajinski tenkisti na obuci u Španiji

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)