UKRAJINSKO VAZDUHOPLOVSTVO: Treba da se pripremimo za prijem F-16 lovaca-bombardera

P. Z. S. / ria.ru

29. 03. 2023. u 19:25

UKRAJINA bi već trebalo da počne sa pripremama za dobijanje višenamenskih borbenih aviona F-16 od zapadnih partnera, rekao je savetnik u komandi Vazduhoplovstva (VS) ukrajinskih trupa Jurij Ignat.

УКРАЈИНСКО ВАЗДУХОПЛОВСТВО: Треба да се припремимо за пријем Ф-16 ловаца-бомбардера

Foto: Profimedia/Ilustracija


-Potrebna nam je pozitivna odluka o prelasku višenamenskog vojnog aviona F-16 u Ukrajinu. Transfer opreme nije lak proces. A proces (priprema - prim. aut.) treba da počne sada. To jest, sve će početi sa obukom pilota i inženjera, a paralelno će se pripremati baza za održavanje ovih letelica i mreže aerodroma. Sam proces prevođenja, naravno, nije lak – reč je o tehničkoj dokumentaciji itd. Ali mi nemamo vremena za nikakva odlaganja, moramo odmah da počnemo, rekao je Ignat u emisiji TV kanala „Glad“.

On je takođe naglasio da ostaje potreba Ukrajine za višenamenskim lovcima koji bi mogli da gađaju ciljeve na nebu, na kopnu i na moru.

Prethodno je američki predsednik Džo Bajden odbacio transfer F-16 u Ukrajinu, rekavši da takve isporuke nemaju smisla u kontekstu aktuelnih događaja.

Rusija je ranije poslala notu zemljama NATO-a zbog isporuke naoružanja Ukrajini. Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov istakao je da će svaki teret koji sadrži oružje za Ukrajinu postati legitimna meta za Rusiju. Ministarstvo spoljnih poslova Ruske Federacije saopštilo je da se zemlje NATO-a „igraju vatrom“ isporukom oružja Ukrajini.

Kremlj je naveo da pumpanje Ukrajine oružjem sa Zapada ne doprinosi uspehu rusko-ukrajinskih pregovora i da će imati negativan efekat.

BONUS VESTI - POGLEDAJTE ISPALjIVANjE "MOSKIT" KRSTAREĆE RAKETE: Vežbe ruske Pacifičke flote u Japanskom moru

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (2)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)