OVO JE NOVI RUSKI KOMANDANT: Preuzeo je komandu nad jedinicama južnog fronta

P. Z. S. / rybar

28. 03. 2023. u 21:28

RUSKU mrežu pre dva dana uzburkala je vest o ostavci komandanta Istočnog vojnog okruga general-pukovnika Rustama Muradova.

ОВО ЈЕ НОВИ РУСКИ КОМАНДАНТ: Преузео је команду над јединицама јужног фронта

Foto Tanjug/AP


Iako je Muradov hvaljen zbog iskustva u rešavanju problema dok je komandovao mirovnim kontingentom u Nagorno-Karabahu, tokom specijalne vojne operacije, akcije Grupe V izazvale su mnoga pitanja.

Kao rezultat toga, Muradov je zvanično poslat na odmor. A mesto komandanta grupe preuzeo je general-potpukovnik Andrej Kuzmenko. Najviše ga pamte kao načelnika Katedre za menadžment na Vojnoj akademiji Generalštaba.

Nakon toga je preuzeo funkciju zamenika komandanta Južnog vojnog okruga. Sada je dobio zonu odgovornosti Istočnog vojnog okruga.

Oficiri upoznati sa Kuzmenkom ga karakterišu kao „najjednostavnijeg generala“ u najboljem mogućem smislu: kako kažu, sa njim je lako naći zajednički jezik.

Da li će se dolaskom Andreja Kuzmenka promeniti situacija u Ugledaru, Marinki, Guljaj-Poleu i Orehovu, saznaćemo u skorije vreme.

BONUS VIDEO - POGLEDAJTE ISPALjIVANjE "MOSKIT" KRSTAREĆE RAKETE: Vežbe ruske Pacifičke flote u Japanskom moru

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

STRANI PLAĆENICI ZA KOMANDAMA UKRAJINSKIH F-16? Rusi uništavaju aerodrome na kojima bi mogli biti bazirani američki lovci (VIDEO)