KOPNENE SNAGE O SITUACIJI KOD BAHMUTA: Ruska Federacija baca najbolje jedinice na juriš

P. Z. S./unian.net

28. 03. 2023. u 20:11

SITUACIJA u pravcu Bahmuta ostaje pod kontrolom, ali ruski osvajači bacaju svoje najbolje jedinice na juriš na ukrajinske položaje.

КОПНЕНЕ СНАГЕ О СИТУАЦИЈИ КОД БАХМУТА: Руска Федерација баца најбоље јединице на јуриш

Foto AP


Ovo saopštavaju Kopnene snage Oružanih snaga Ukrajine. Osvajači nastavljaju da pokušavaju da probiju našu odbranu oko grada. Međutim, ukrajinski branioci nanose značajne gubitke neprijateljskim snagama.

-Hrabri pešadinci iz 28., 54., 56. i 57. brigade, zajedno sa vojnicima iz 93. i 4. operativne brigade, kao i druge snage odbrane, drže front rame uz rame, ne ostavljajući neprijatelju šanse za uspeh, navodi se u saopštenju.


RAT U UKRAJINI – SITUACIJA U BAHMUTU

Kako je ranije izvestio UNIAN, komandant Kopnene vojske Oružanih snaga Ukrajine Aleksandar Sirski je ranije primetio da ukrajinski vojnici drže Bahmut suprotno „različitim terminima i prognozama“.

Foto AP

Predstavnik istočne grupe Oružanih snaga Ukrajine Sergej Čerevati napomenuo je da je u Bahmutu smanjen broj vojnih sukoba sa neprijateljem. U toku dana na ovom pravcu vođeno je 19 borbi sa neprijateljem, od čega 14 u gradu.

Grad ostaje epicentar žestokih borbi za Donbas. Iako su ukrajinski i zapadni zvaničnici izneli različite stavove o situaciji sa ruskom ofanzivom u Bahmutu. Konkretno, britanski obaveštajci su saopštili da je ofanziva ruskih trupa na Bahmut praktično stala. Međutim, Sergej Čerevati je rekao da je prerano govoriti o zaustavljanju ruske ofanzive u toj oblasti.

BONUS VIDEO - POGLEDAJTE ISPALjIVANjE "MOSKIT" KRSTAREĆE RAKETE: Vežbe ruske Pacifičke flote u Japanskom moru

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)