NAKON MASAKRA U NEŠVILU: Bajden pozvao Kongres da zabrani jurišno oružje (FOTO)

Tanjug

28. 03. 2023. u 00:45

NAKON današnje pucnjave u školi u gradu Nešvilu, država Tenesi, i pogibije šest osoba, među njima troje dece, američki predsednik Džozef Bajden pozvao je američki Kongres da usvoji zabranu nošenja vatrenog oružja.

НАКОН МАСАКРА У НЕШВИЛУ: Бајден позвао Конгрес да забрани јуришно оружје (ФОТО)

Foto Tanjug/AP

- Moramo učiniti više da zaustavimo nasilje vatrenim oružjem. To rasparčava naše zajednice. Ponovo pozivam Kongres da usvoji zabranu za jurišno oružje - rekao je Bajden u Beloj kući, prenosi Rojters.

Napadač iz Nešvila je 28-godišnja godišnja žena koja je pre nego što je likvidirana upala u školu sa najmanje dve automatske puške i pištoljem, saopštila je policija.

S obzirom na to da Predstavnički dom američkog Kongresa kontrolišu republikanci, usvajanje bilo kakvog novog zakona o bezbednosti oružja je malo verovatno ove godine, smatraju uticajni kongresmeni.

-Koliko još dece mora da bude ubijeno pre nego što republikanci u Kongresu usvoje zabranu jurišnog oružja ili uvedu obavezu bezbednog čuvanja oružja, zapitala se tokom današnjeg brifinga za novinare portparolka Bele kuće Karin Žan Pjer.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!