PATRUŠEV O BUDUĆNOSTI SJEDINJENIH DRŽAVA: Rusija je dva puta spasavala Ameriku od raspada, treći put bi bilo...

Novosti onlajn

27. 03. 2023. u 16:32

U 18.-19. veku Rusija je dva puta pomogla Sjedinjenim Državama da izbegnu raspad, ali sada je to besmisleno, rekao je u intervjuu sekretar Saveta bezbednosti RF Nikolaj Patrušev.

ПАТРУШЕВ О БУДУЋНОСТИ СЈЕДИЊЕНИХ ДРЖАВА: Русија је два пута спасавала Америку од распада, трећи пут би било...

Foto: Profimedia

- Naša vekovna kultura zasnovana je na duhovnosti, saosećanju i milosrđu. Rusija je istorijski branilac suvereniteta i državnosti svih naroda koji su joj se obratili za pomoć. Ona je najmanje dva puta spasila SAD - tokom Rata za nezavisnost i građanskog rata - rekao je Patrušev u intervjuu za „Rusku gazetu“.

- Ali verujem da je ovaj put besmisleno pomagati Sjedinjenim Državama da sačuvaju svoj integritet - dodao je on.

On je nazvao Sjedinjene Države „parčvork” koji lako može da se „rašije”. Prema njegovim rečima, nema sumnje da će pre ili kasnije južni susedi povratiti teritorije koje su im ukradene.

- SAD su stekle status velike sile ekonomskim dostignućima zasnovanim na ciničnim otimanjem teritorija, resursa, eksploatacijom naroda i profitiranjem na ratnim nevolja drugih država. Međutim, ostale su parčvork koji se lako može rašiti. Kako je bilo prvobitno, biće podeljene na sever i jug - rekao je Patrušev.

Štaviše, niko ne može isključiti da će Jug krenuti ka Meksiku, čije su zemlje Amerikanci zauzeli 1848. godine – a to je više od 2 miliona kvadratnih kilometara, objasnio je sekretar Saveta bezbednosti Rusije.

Podržao je tezu da u SAD postoje mnoge unutrašnje protivrečnosti, a da jedinstva nema ni u samoj američkoj eliti.

- Antagonizam između republikanaca i demokrata se samo pojačava. Rastu protivrečnosti između raznih finansijskih struktura i transnacionalnih korporacija, koje brinu samo o svojoj kapitalizaciji, a ne o blagostanju Amerike. Elite SAD koje zamišljaju da su nedodirljive nikada se nisu udruživale sa američkim narodom - zaključio je on.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO:

"MIGOVI" ODLETELI ZA UKRAJINU: Slovaci poslali Ukrajincima četiri od planiranih 16 lovaca MiG-29


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

VREMENSKA PROGNOZA ZA JUN, JUL I AVGUST: U julu temperature ispod 25 stepeni, od 10. avgusta toplotni talas