RUSIJA I KINA VIDE SLABOST AMERIKE: Bivši šef američkih obaveštajaca o sastanku Putina i Sija - "Vreme je da se zabrinemo"

Novosti online

27. 03. 2023. u 11:40

VREME je da se SAD zabrinu zbog partnerstva Rusije i Kine, rekao je bivši direktor Nacionalne obaveštajne službe Džon Retklif za Foks njuz.

РУСИЈА И КИНА ВИДЕ СЛАБОСТ АМЕРИКЕ: Бивши шеф америчких обавештајаца о састанку Путина и Сија - Време је да се забринемо

Foto: Profimedia/Ilustracija

- Moramo da počnemo da brinemo. Putin i Si su se sastajali i ranije, ali način na koji otvoreno govore o novom svetskom poretku je jasan pokazatelj promene stava Rusije i Kine, kao i njihovih saveznika, prema Sjedinjenim Državama - rekao je on.

Retklif kaže da Putin i Si svojom politikom pokazuju da bledi svetski autoritet SAD, i tvrdi da administracija Džoa Bajdena svojim delovanjem potvrđuje njihov stav.

- Posle bekstva iz Avganistana 2021. godine, Moskva i Peking su videli slabost Vašingtona i testiraju njegovu snagu - dodaje Retklif.

Si Đinping boravio je u državnoj poseti Moskvi od 20. do 22. marta. Prvog dana su lideri Rusije i Kine razgovarali oko četiri i po sata, drugog dana su pregovori u različitim formatima trajali oko šest sati.

Putin i Si Đinping su sastanak nazvali uspešnim.

BONUS VIDEO: UKRAJINSKI TENKISTI NA OBUCI U ŠPANIJI - U Saragosi se pripremaju za korišćenje tenkova "Leopard 2A4"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!