"NE POTCENJUJTE RUSIJU, BIĆE VEOMA TEŠKO": Poljski predsednik o kontraofanzivi ukrajinske vojske

Novosti online

27. 03. 2023. u 12:31

POLjSKI premijer Mateuš Moravjecki je, komentarišući informacije o planovima Kijeva da pokrene ofanzivu, rekao da će situacija "biti veoma teška", i apelovao da se ne potcenjuje snaga Ruske Federacije.

НЕ ПОТЦЕЊУЈТЕ РУСИЈУ, БИЋЕ ВЕОМА ТЕШКО: Пољски председник о контраофанзиви украјинске војске

Foto: Shutterstock/Vikipedija/Ilustracija

- Biće veoma, veoma teško. Veliki potencijal i sirova snaga Rusa se ne smeju potceniti - rekao je Moravjecki u intervjuu za Vol strit džornal.

Nemački list Bild je, pozivajući se na neimenovanog zvaničnika NATO-a, pisao da Kijev sprema ofanzivu, čiji bi glavni fokus bili Lugansk i Zaporožje, kako bi prekinuli kopnene komunikacije Rusije sa Krimom.

List Politiko je ranije objavio da SAD očekuju da ofanziva Kijeva počne do maja.

Komandant ukrajinskih kopnenih snaga Aleksandar Sirski je izjavio da bi Kijev uskoro mogao da pređe u ofanzivu u oblasti Bahmuta.

Ipak, predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski je pre dva dana priznao da Ukrajina ne može da krene u kontraofanzivu, zbog ozbiljnog nedostatka oružja. 

Prema njegovim rečima, Kijev "trenutno čeka pošiljke oružja od partnera", i situaciju na istoku zemlje nazvao je "nepovoljnom".

BONUS VIDEO: ZELENSKI NA LINIJI FRONTA - Predsednik Ukrajine posetio vojnike u Bahmutu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

RUSI UPOZORAVAJU: Zapad hoće rušenje Vučića!

RUSI UPOZORAVAJU: Zapad hoće rušenje Vučića!

AMBASADOR Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko ocenio je danas da je poklapanje eskalacije situacije na Kosovu i Metohiji sa protestima u Beogradu „očigledan pritisak“ na srpsko rukovodstvo i da je „cilj Zapada promena politike Srbije“.

03. 06. 2023. u 15:03

Komentari (1)

SRBIJA JE PRVAK SVETA U BASKETU! Kakav pozdrav Amerikancima iz zemlje košarke - za istoriju!  (VIDEO)