TORNADO ZBRISAO CEO GRAD: U Misisipiju poginulo 25 ljudi, od Bajdena traži da proglasi stanje katastrofe (FOTO)

Tanjug

26. 03. 2023. u 07:42

AGENCIJA za vanredne situacije američke države Misisipi saopštila je da je u tornadu u toj saveznoj američkoj državi poginulo najmanje 25 ljudi, desetine je povređeno, dok je u Alabami poginuo jedan muškarac, prenosi Si-En-En (CNN).

ТОРНАДО ЗБРИСАО ЦЕО ГРАД: У Мисисипију погинуло 25 људи, од Бајдена тражи да прогласи стање катастрофе (ФОТО)

Foto: Hannah Mattix/The Clarion-Ledger via AP

Guverner Misisipija Tejt Rivs traži od predsednika SAD Džozefa Bajdena da po ubrzanom postupku proglasi stanje katastrofe.

Savezna vlada bi nakon proglašenog stanja katastrofe mogla da uputi dodatana sredstva u pogođenu oblast kada resursi savezne države više ne budu dovoljni. 

Snažan tornado pogodio je u noći petak na subotu ruralne oblasti američke savezne države Misisipi i izazvao razaranja duž svoje putanje u dužini od oko 160 kilometara, saopštile su federalne i lokalne vlasti.

Tornado je uništio brojne objekte i onesposobio elektrodistributivnu mrežu, navodi se u izveštaju Nacionalne meteorološke službe, preneo je ranije AP.

Olujno vreme donelo je i grad veličine loptica za golf u nekoliko država na jugu SAD zbog čega su vlasti izdale upozorenje na "opasnost po živote ljudi".

Nacionalna meteorološka služba potvrdila je da je tornado prouzrokovao značajnu materijalnu štetu u području udaljenom 96 kilometara severoistočno od Džeksona, u državi Misisipi.

Gradovi Silver Siti i Roling Fork pretrpeli su razaranja od tornada koji je nastavio da se kreće dalje u pravcu severoistoka brzinom od 113 kilometara na sat bez slabljenja, ka Alabami u pravcu gradova Vajona i Ejmori.

BONUS VIDEO: PEŠČANA OLUJA U VELEGRADU - Loša vidljivost ali i kvalitet vazduha u gardu Lanžu u Kini

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

RUSI UPOZORAVAJU: Zapad hoće rušenje Vučića!

RUSI UPOZORAVAJU: Zapad hoće rušenje Vučića!

AMBASADOR Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko ocenio je danas da je poklapanje eskalacije situacije na Kosovu i Metohiji sa protestima u Beogradu „očigledan pritisak“ na srpsko rukovodstvo i da je „cilj Zapada promena politike Srbije“.

03. 06. 2023. u 15:03

Komentari (0)

RUSI UPOZORAVAJU: Zapad hoće rušenje Vučića!