KADIROV PREDLAŽE BRITANCIMA: Demonstrirajte zemljama Zapada na svojoj teritoriji posledice zagađenja uranijumom

P. Z. S. / ria.ru

22. 03. 2023. u 21:57

ŠEF Čečenije Ramzan Kadirov je predložio da se demonstriraju posledice zagađenja uranijumom na Zapadu, nakon čega bi želja da se govori o ovoj temi sama od sebe nestala.

КАДИРОВ ПРЕДЛАЖЕ БРИТАНЦИМА: Демонстрирајте земљама Запада на својој територији последице загађења уранијумом

Foto: AP Photo/Musa Sadulayev


"<...> Velika Britanija se maltene hvali da planira da obezbedi Ukrajini granate sa osiromašenim uranijumom. Čak su uspeli da "smire" sve, kažu, ovo nije radioaktivni uranijum. Negde, gde, ali u Rusiji je hiljadu puta manje takvih budala koje se ne razumeju u svojstva teškog metala.

vikipedija

Neću da podsećam na posledice korišćenja ovakvih prljavih zrna, ali mislim da zemlje neprijateljski raspoložene prema Rusiji ne treba ni da zamuckuju na slovo „u“. Jednom kada demonstriraju Zapadu na sopstvenoj teritoriji posledice zagađenja uranijumom, želja da se priča o ovoj temi nestaće sama od sebe“, napisao je Kadirov na svom Telegram kanalu.

BONUS VIDEO - BORBE U BLIZINI SVATOVA I KREMENAJE: Ruski vojnici koriste sisteme "Grad" i haubice "Msta-S"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni