"TO SE DEŠAVALO I U SRBIJI" Zaharova besna na Britance, obratila se javnosti - Oni to neće čistiti

Novosti online

22. 03. 2023. u 17:08

UPOTREBA municije sa osiromašenim uranijumom u Ukrajini preti ozbiljnim posledicama po ljude i životnu sredinu, tvrdi portparolka Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

ТО СЕ ДЕШАВАЛО И У СРБИЈИ Захарова бесна на Британце, обратила се јавности - Они то неће чистити

Foto: Profimedia/Ilustracija

Ona je istakla da upotreba ovog oružja ne samo da predstavlja opasnost za civile i vojno osoblje, već dovodi i do dugotrajne kontaminacije tla.

Zaharova je naglasila da bi takav korak bio tempirana bomba. Prema njenim rečima, potrebno je sa stručnjacima razjasniti koliko dugo traje proces dekontaminacije kontaminiranog zemljišta.

- Ovo je proces koji traje decenijama i, podsećam, zahteva znanje, ogromna sredstva, ulaganja i tako dalje. Ko će ovo? Britanci? Naravno da ne! Oni to nikada nisu radili, a to je bio proces koji se dešavalo u Srbiji - rekla je portparolka Ministarstva spoljnih poslova.

Dan ranije, zamenica britanskog sekretara za odbranu Anabel Goldi rekla je da će London, osim tenkova "Čelendžer 2", Ukrajini poslati i oklopne granate koje sadrže osiromašeni uranijum.

Ruski predsednik Vladimir Putin upozorio je da će Moskva u skladu s tim odgovoriti na takve isporuke.

BONUS VIDEO: BORBE U BLIZINI SVATOVA I KREMENAJE - Ruski vojnici koriste sisteme "Grad" i haubice "Msta-S"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

RUSI UPOZORAVAJU: Zapad hoće rušenje Vučića!

RUSI UPOZORAVAJU: Zapad hoće rušenje Vučića!

AMBASADOR Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko ocenio je danas da je poklapanje eskalacije situacije na Kosovu i Metohiji sa protestima u Beogradu „očigledan pritisak“ na srpsko rukovodstvo i da je „cilj Zapada promena politike Srbije“.

03. 06. 2023. u 15:03

Komentari (7)

MAĐARI NEĆE LAKO PUSTITI ŠVEDSKU U NATO Sijarto: Ponizili su naš narod, izjave njihovih političara nečasne i bez poštovanja