UŽAS KOJI NI NAJVEĆI MAFIJAŠ NE ŽELI DA IMA NA SAVESTI Mesina Denaro progovorio pred sudijom: Nisam tražio ubistvo dečaka

22. 03. 2023. u 16:00

- NISAM ja dao naređenje da se ubije mali Di Mateo, prvi put počinje da priča mafijaš, begunac gotovo tri decenije, uhapšen 16. januara u kući gde je zaštićen od rođaka i prijatelja živeo nesmetano poslednjih godina, identifikovan u klinici gde se lečio u Palermu, a sada je u tvrdom zatvoru 41 bis u Akvili.

УЖАС КОЈИ НИ НАЈВЕЋИ МАФИЈАШ НЕ ЖЕЛИ ДА ИМА НА САВЕСТИ Месина Денаро проговорио пред судијом: Нисам тражио убиство дечака

Foto: Jutjub/Telemax/Italijanska policija

Dečak je kidnapovan u novembru 1993. kako bi naterali njegovog oca Santina di Mateo, saradnika pravde, da povuče iskaze protiv Koza Nostre i tako agonija dečaka traje do januara 1996, 25 meseci provedenih između jednog i drugog skloništa u provincijama Palermo, Trapani i Agriđento i potom je doveden u Kampobelo di Mazara, kada je napunio 15 godina, najpre je rastrgnut, a potom rastvoren u kiselini.

Egzekutor, po ovom svedočenju, bio je gazda mafije Đovani Bruska i tu je bio kraj nedužnog dečaka „krivog“ jer je bio sin saradnika pravde.

Denaro priznaje da je naredio otmicu malog Đuzepea ali ne i da je on počinio njegovo ubistvo, prebacujući krivicu na svog šefa Đuzepea Brusku.

„On je izdao naređenje da se ubije dete, dakle, priznaje „očinstvo“ prvog od tih 779 dana, ali ne i poslednjeg, onog u kojem je mali Đuzepe di Mateo završio na najjeziviji način.

Tako i najokoreliji mafijaši kada stignu u ruke pravde pokušavaju da stignu do neke druge dimenzije svojih zločina. Inače, egzekutor Bruska, mafijaš koji je svojevremeno postao takođe saradnik pravde, 1997. dobija 30 godina zatvora, jer je sarađujući sa pravosuđem izbegao doživotnu robiju, a lično potvrdiviši da je naredio ili počinio više od 150 ubistava (između ostalih žrtava su i sudija Đovani Falkone i njegova supruga), imao je visoki položaj u Koza Nostri, odležao je 25 godina (danas ima 66), biva pušten na slobodu 21. maja 2021, od tada živi pod nadzorom u naredne četiri godine. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ČUJU SE EKSPLOZIJE I SIRENE ZA VAZDUŠNI NAPAD: Iranski informativni kanal objavio snimak navodnog izraelskog udara (VIDEO)