U ENGLESKOJ ZAPALJEN MUŠKARAC: Vraćao se iz džamije, protivteroristička služba uključena u istragu

Novosti online

21. 03. 2023. u 19:05

BRITANSKI službenici za borbu protiv terorizma pozvani su da pomognu u istrazi čoveka koji je zapaljen na putu kući iz džamije u centralnoj Engleskoj, pošto detektivi razmatraju da li je to povezano sa sličnim ranijim incidentom u Londonu.

У ЕНГЛЕСКОЈ ЗАПАЉЕН МУШКАРАЦ: Враћао се из џамије, противтерористичка служба укључена у истрагу

Foto: Profimedia

Iz policije je saopšteno da se čovek vraćao kući iz džamije u oblasti Edgbaston u Birmingemu u ponedeljak uveče kada mu je prišao muškarac koji ga je poprskao nekom supstancom, a zatim mu zapalio jaknu, prenosi Rojters.

Čovek je zadobio opekotine po licu, ali se smatra da njegove ozbiljne povrede nisu opasne po život.

Policija Zapadnog Midlenda, gde se nalazi Birmingem, saopštila je da je jedan muškarac uhapšen zbog sumnje za pokušaj ubistva i da je u toku istraga da bi se utvrdilo da li je incident povezan sa incidentom u londonskoj oblasti Iling krajem februara, kada je nakon što su napustili Islamski centar u zapadnom Londonu, jedan muškarac polio drugog supstancom za koju se veruje da je benzin i da ga je potom zapalio.

Komandant birmingemske policije Ričart Nort rekao je da su službenici za borbu protiv terorizma uključeni u istragu.

-Mi ovo shvatamo izuzetno ozbiljno i koristimo sve raspoložive resurse. Istražujemo motiv napadača i nećemo više spekulisati u ovoj fazi, rekao je Nort.

sputnikportal.rs

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

VREMENSKA PROGNOZA ZA JUN, JUL I AVGUST: U julu temperature ispod 25 stepeni, od 10. avgusta toplotni talas