ZVUČNI UDAR KOJI JE POTRESAO ENGLESKU: Izazvan britanskim vojnim avionima u misiji presretanja

P. Z. S. / sputniknews.com

05. 03. 2023. u 23:13

VOJNI avion koji je izazvao zvučni udar poslat je da prati civilni avion koji je izgubio kontakt dok se kretao kroz britanski vazdušni prostor.

ЗВУЧНИ УДАР КОЈИ ЈЕ ПОТРЕСАО ЕНГЛЕСКУ: Изазван британским војним авионима у мисији пресретања

Foto: Tanjug/AP

Snažan zvučni udar (proboj zvučnog zida) koji su u subotu doživele stotine ljudi u centralnoj Engleskoj, tresući tlo i ljuljajući kuće, izazvali su britanski vojni avioni, prenose lokalni mediji.

Ratni avioni, par borbenih aviona RAF Tajfun, bili su uvučeni da presretnu mali avion koji je išao od Islanda do Kenije, a koji je doživeo kvar na radiju dok je prolazio kroz vazdušni prostor Velike Britanije.

Vojni avion je nastavio da prati avion do aerodroma Stansted u Londonu gde se ispostavilo da je civilni avion samo doživeo kvar na opremi.

„Policajci su se angažovali s njima i obavili istragu i zadovoljni su da je došlo do gubitka kontakta zbog kvara opreme i ništa nije zabrinjavajuće“, rekli su zvaničnici policije u Eseksu, a citirali su jedan britanski list. „Avion i oni u njemu su sada pušteni da nastave put.

Ranije su se brojni korisnici društvenih medija naglas pitali o mogućim uzrocima zvučnog udara, a neki su sumnjali na moguću eksploziju gasa.

BONUS VIDEO - PODRŠKA OD TERMINATORA: Snimci ruskih oklopnih vozila tokom borbe u Ukrajini

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!