ULICA BUKTI, VLADA PO STAROM: Francuska premijerka brani zakon, opozicija traži ostavku

ĆORSOKAK u francuskoj unutrašnjoj politici se nastavlja. U skupštinskoj debati u utorak popodne, premijerka Elizabet Born bila je iznenađujuće sigurna u sebe i svoju vladu, dan pošto je za svega devet glasova izbegla izglasavanje nepoverenja i kao da se danima ne održavaju veliki protesti uz ogromnu podršku nacije.

УЛИЦА БУКТИ, ВЛАДА ПО СТАРОМ: Француска премијерка брани закон, опозиција тражи оставку

Foto: Tanjug/AP Photo/Christophe Ena

Naprotiv, na optužbe iz opozicije različitih boja, premijerka je i dalje istrajavala na politici s početka krize, pedagoški objašnjavajući ispravnost reforme iz ugla vlasti.

- Nikada nismo išli dalje u stvaranju kompromisa – njena je rečenica koja je zapanjila opoziciju, učesnike protesta, ali i dobar deo javnosti.

Predstavnik "Nacionalnog okupljanja" pozvao ju je na ostavku, ali je Bornova to potpuno ignorisala, ističući da je opozicija kriva za nerede na ulici.

Premijerka je takođe odala priznanje snagama reda u istom trenutku dok krajnja levica i ekstremna desnica optužuju policajce da reaguju brutalno prema manifestantima.

U medijima se ovakav nastup Elizabet Born ocenjuje kao uvod u ton kojim bi mogao naciji da se u sredu obrati predsednik Makron.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POJAVIO SE NOVI SNIMAK! Evo kako je Novak Đoković pogođen flašom u glavu (VIDEO)