MINISTAR ZA NAFTU VENECUELE: Podneo ostavku zbog istrage o korupciji

Tanjug

20. 03. 2023. u 23:37

VENECUELANSKI ministar za naftu Tarek El Aisami izjavio je danas da će podneti ostavku zbog istrage o korupciji u državnoj naftnoj kompaniji (PDVSA), prenosi Rojters uz ocenu da time zapravo pruža podršku naporima istražnih organa.

МИНИСТАР ЗА НАФТУ ВЕНЕЦУЕЛЕ: Поднео оставку због истраге о корупцији

Foto: EPA

Anti-korupcijska policija uhapsila je danas jednog gradonačelnika, dvojicu sudija i još tri zvaničnika vlade zbog malverzacija sa naftnim teretima, navodi agencija i dodaje da je hapšenje državnih službenika zbog korupcije retkost u Venecueli u kojoj je, prema tvrdnjama međunarodnih organizacija, rad javnih službi netransparentan.

Tri izvora upoznata sa slučajem potvrdila su da je anti-korupcijska policija uhapsila pukovnika Antonija Pereza, bivšeg potpredsednika zaduženog za trgovinu i snabdevanje u državnoj naftnoj kompaniji Petroleos de Venecuela (PDVSA).

Dva izvora britanske novinske agencije potvrdila su da su venecualanske vlasti uhapsile i pukovnika Semjuela Testamarku, generalnog direktora pomorskog ogranka PDVSA Marina.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

RUSI UPOZORAVAJU: Zapad hoće rušenje Vučića!

RUSI UPOZORAVAJU: Zapad hoće rušenje Vučića!

AMBASADOR Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko ocenio je danas da je poklapanje eskalacije situacije na Kosovu i Metohiji sa protestima u Beogradu „očigledan pritisak“ na srpsko rukovodstvo i da je „cilj Zapada promena politike Srbije“.

03. 06. 2023. u 15:03

Komentari (0)

NIKADA O OVOME NISAM PRIČAO Nele na HRT-u o ratu i svom poreklu: U mom porodičnom stablu ima i Hrvata i Srba i Muslimana