LE PENOVA O NOVIM IZBORIMA: "Ne želim da budem premijer Francuske, ali možda ću se kandidovati za predsednika"

Novosti onlajn

20. 03. 2023. u 10:59

LIDERKA krajnje desničarske stranke Nacionalni skup u francuskom parlamentu Marin le Pen rekla je da ne želi da bude premijer Francuske, ali nije isključila mogućnost da se po četvrti put kandiduje za predsednika zemlje u 2027.

ЛЕ ПЕНОВА О НОВИМ ИЗБОРИМА: Не желим да будем премијер Француске, али можда ћу се кандидовати за председника

Foto: EPA

- Ne, ne bih išao u palatu Matinjon (rezidenciju premijera Francuske). Pošto sam već tri puta bila kandidat za predsednika, možda ću se kandidovati i četvrti put, odluka još nije doneta - rekla je Le Pen na radiju RTL na pitanje da li bi pristala da postane premijerka ako njena stranka pobedi na sledećim parlamentarnim izborima.

Ona je istovremeno napomenula da među članovima „Nacionalne asocijacije” ima kandidata za mesto šefa vlade, ali ih nije imenovala.

- Uopšte se ne plašim vlasti, radujem se tome kako bismo pokazali Francuzima da smo u stanju da završimo reforme koje čekaju i da možemo da donesemo veoma dobre rezultate za zemlju, za njihovu bezbednost, za njihov prosperitet i za zaštitu svog identiteta - naglasio je političar.

Predsednički izbori u Francuskoj održani su u dva kruga – 10. i 24. aprila 2022. godine. U drugi krug plasirali su se Emanuel Makron i Marin le Pen. U drugom krugu Makron je dobio 58,55 odsto glasova, Le Pen - 41,45 odsto. Predsednik Francuske se bira na pet godina. Sledeći predsednički izbori u zemlji biće održani 2027. godine, prenela je RIA.

BONUS VIDEO: Poslanici francuske skupštine himnom sprečavaju premijerku da govori

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna