BAJDEN POZVAO KONGRES: Dajte regulatornim telima veća ovlašćenja nad banakama

Tanjug

17. 03. 2023. u 18:45

PREDSEDNIK SAD Džozef Bajden pozvao je danas američki Kongres da regulatorima banaka da veća ovlašćenja nad bankarskim sektorom, što između ostalog podrazumeva veće kazne za šefove propalih banaka.

БАЈДЕН ПОЗВАО КОНГРЕС: Дајте регулаторним телима већа овлашћења над банакама

Foto: Profimedia/Ilustracija

-Niko nije iznad zakona, naveo je Bajden u saopštenju Bele kuće, dodavši da je "pojačavanje odgovornosti" važno i da predstavlja prevenciju lošeg upravljanja u budućnosti, prenosi Rojters.

Kompanija za federalno osiguranje depozita (FDIC) treba da ima veća ovlašćenja Kongresa za potraživanje nadoknade od šefova propalih banaka kao što su Banka silicijumske doline i Signačer banka, dodaje se u drugom današnjem saopštenju Bele kuće.

FDIC treba da zabrani šefovima propalih banaka dalje učešće u bankarskom sektoru kada njihova banka ode u stečaj i da kazni menadžere takvih banaka, zaključuje se u drugom saopštenju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ENGLESKA ODLEPILA ZA SRBINOM: Milan Tarot raspametio Britaniju zbog EURO 2024! On je naslednik Nostradamusa!