ZAHAROVA O ZAHTEVU BRITANACA: „Manifestacija rusofobije“

Novosti onlajn

15. 03. 2023. u 19:00

ZAHTEV minstarke kulture, medija i sporta Velike Britanije Lusi Frejzer da se ruskim sportistima zabrani učešće na Olimpijskim igrsma u Parizu 2024. manifestacija je Rusofobije i kršenje međunarodnog prava, ocenila je Marija Zaharova, portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije.

ЗАХАРОВА О ЗАХТЕВУ БРИТАНАЦА: „Манифестација русофобије“

Foto: Profimedia

Frejzerova je pozvala sponzore Igara da izvrše pritisak organizatore, kao i na Međunarodni olimpijski komitet da ne dozvole učešće ruskim sportistima.

- To je samo manifestacija rusofobije koja se ogleda u tome da Britanija, kao nuklearna sila, članica Saveta bezbednosti UN, pritiska ostale internacionalne organizacije, ili Međunarodni olimpijski komitet da zabrani učešće ruskim sportistima kojih trenutno nema na velikim takmičenjima - rekla je Zaharova.

Nešto ranije, britanski dnevnik „Gardijan“ je objavio da je Lusi Frejzer tražila od sponzora da uslove organizatore po pitanju učešća Rusa.

Prema mišljenju Zaharove, zahtev Britanke nije samo manifestacija rusofobije već i kršenje odredbi kako iz međunarodnog prava tako i iz domaćeg zakonodavstva u UK, jer se radi o „korišćenju političkog uticaja na državnom nivou da bi se uslovili internacionalni sportski rukovodioci.“

- Ovo mešanje u sportske stvari, to je iznuda uz pomoć političkog pritiska na humanitarnu sferu - dodala je Zaharova.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO:

BORBE U BLIZINI SVATOVA I KREMENAJE: Ruski vojnici koriste sisteme "Grad" i haubice "Msta-S"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!